In een moordtempo wordt het ene na het andere bus- of metrostation geopend in Athene. De borden met daarop hoe het openbaar vervoer is geregeld kunnen die veranderingen niet meer bijhouden. Nu is er sinds een dag of tien een nieuwe tram van het centrum naar zee en de Atheners moeten er duidelijk aan wennen. Aan het eind van de rit willen ze er niet uit omdat ze nog een keer willen. En automobilisten parkeren hun voertuig midden op de rails, want ze weten niet dat de tram al rijdt. Zo snel gaat het hier.

Het zorgt wel voor veel vertragingen. Een bus doet er vijftig minuten over om de route af te leggen. De tram doet er anderhalf uur over. Maar ja, de stad heeft veertig jaar geen tram meer gezien en dus is het weer even wennen. Of het tijdens de Spelen beter zal gaan, weet ik niet. Neem anders de bus naar zee als het nog steeds zo is.

De metro en de trein worden steeds beter. Elke week is er weer een halte af. Het lijkt de Grieken dan toch te gaan lukken. Het wordt daardoor wel een duur grapje en hoe erg zal pas naderhand blijken. Maar daarvan zullen de olympische bezoekers zich niets aantrekken.