Dinsdag 27 juli begint op Radio 1 een serie van Pien Rosmalen over de marathon. Afgelopen maand liep ze een groot stuk van de route van de olympische marathon, van Marathon naar het oude Olympische Stadion in Athene. Op de foto zie je Rosmalen blij haar einddoel hebben gehaald. Het is dezelfde plek die deze zomer als finish dient voor de ruim 42 kilometer. Ook in Nederland heeft ze flinke stukken gelopen. Overal liep ze in gezelschap van iemand, die iets heeft met de marathon.

In Nederland bijvoorbeeld heeft ze gelopen en gesproken met verschillende politici, specialisten en sporters. In Griekenland heeft ze zich laten inlichten door correspondente Conny Keessen en ook ik had de eer een aardig stuk met haar door de zomerhitte te pendelen.

'Mijn Marathon' wordt tot en met 13 augustus tussen 14.00 en 14.30 uur uitgezonden. Niet elke dag, want de AVRO-redactie had geen zin om mee te doen aan de serie. Waarom weet ik niet, maar daar ga ik gelukkig niet over. Daarom op dinsdag, donderdag en vrijdag bij de uitzendingen van de KRO en NCRV.