De voorverkoop van de Olympische Spelen verloopt in de Verenigde Staten niet echt goed. In vergelijking met vier jaar geleden in Sydney is de vraag nu zo’n vijftien tot twintig procent minder dan toen. Naast angst voor terrorisme is de dure Euro een groot probleem voor de Amerikanen. Verder prijzen de Atheense hotels zich radikaal uit de markt met enorme prijzen voor hun kamers in augustus.

Er zijn andere problemen met die hotels, nu het personeel heeft aangekondigd meer loon te willen. Een ervaren werknemer verdient een kleine 500 euro per maand. “Zoveel kost een kamer in een goed hotel per nacht,” aldus een aktievoerder. Als dat niet veranderd worden ze heel vervelend tijdens de Spelen.

“Wanneer koninginnen en presidenten geen vijfsterren-bediening meer krijgen door onze akties, interesseert ons dat niet”, zei een woordvoerder van het hotelpersoneel. Athene zal in augustus gevuld zijn met mensen, die om één of andere reden belangrijk zijn of dat op zijn minst van zichzelf vinden. De arbeiders ontkennen dat ze de Spelen misbruiken om hun eisen te stellen. “We praten hier al een half jaar over.”

Dit nieuws zal de kaartverkoop in de VS niet bevorderen.