Tijdens de komende Olympische Spelen wordt een stroom vrouwen en kinderen verwacht uit de Balkan-landen, die in het sekscircuit dreigen te komen. Er zouden al 2.000 vrouwen zijn geronseld, die in de Atheense illegaliteit verdwijnen. Daarmee lijkt de angst van de Griekse hoerenbond KEGE waarheid te worden. In mei waarschuwde de KEGE al voor de illegale prostitutie, die door de maffia wordt gecontroleerd. Tijdens de Spelen mogen er geen bordelen open zijn, vindt de Atheense overheid.

Ook Conny Keessen schrijft hierover in het blad ‘Lychnari, verkenningen in het Griekenland van nu’. ‘Het ene na het andere bordeel wordt de afgelopen maanden gesloten.’ Alhoewel prostitutie legaal is in Griekenland, wordt het toch zo moeilijk mogelijk gemaakt. In augustus worden zeker geen bordelen toegestaan, waarmee de vrouwen in de illegaliteit worden gedwongen.

Zowel de vorige regering als de huidige weigeren te luisteren naar maatschappelijke organisaties, die vinden dat de positie van vrouwen in gevaar wordt gebracht. Zelfs vanuit de Verenigde Staten is kritiek op het negeren van dit probleem.

De verhalen van de vrouwen, die naar Athene worden gelokt, zijn verschrikkelijk. Onder valse voorwendselen komen ze uit landen als Bulgarije en Roemenië naar Griekenland om met veel geweld in de seksindustrie te worden ingezet. Omdat er veel bezoekers worden verwacht in augustus ligt het voor de hand dat ook de seksindustrie hier beter van wil worden.