Tijdens de geschiedenis van de Olympische Spelen zijn veel dingen veranderd. Zoals het in 1896 ging tijdens de eerste moderne Spelen in Athene, gaat het niet meer deze zomer in Griekenland. Vandaag de introductie van het Olympisch Dorp op de Spelen van 1924 in Parijs.

In Parijs in 1924 werd voor de eerste keer een Olympisch Dorp aangelegd, waar de sporters onderdak zouden kunnen vinden. Omdat het allemaal niet even goed was ingericht, besloten de meeste sporters maar eens lekker in een hotel te slapen. Van de 152 Nederlanders in Frankrijk, lieten 24 zich verleiden naar het dorp te gaan.

Maar misschien hadden ze beter wel naar dat dorp kunnen gaan, omdat de taveerne van de Nederlanders, Hotel Exelmans in Auteuil, niet de allerbeste was. De kamers waren klein en het eten akelig. Het hotel lag ook nog eens ver van de stadions en met maar één (1!) auto ter beschikking schoot het allemaal niet op. Alleen de voetballers hadden een goed onderkomen, door midden in het centrum van Parijs te slapen.

In 1932 was er in Los Angeles weer een Olympisch Dorp, nadat in Amsterdam de sporters bij mensen thuis sliepen of in speciaal vrijgemaakte gebouwen. In dat dorp werden de mannen ondergebracht. De vrouwen zat in een comfortabel hotel. Rond dat dorp reden trouwens cowboys om niemand erin of eruit te laten.