IOC-voorzitter Jacques Rogge vindt dat Griekenland deze Spelen veel te duur heeft gemaakt. Dat zegt hij in een interview met de Belgische krant Le Soir. Vooral met het dak op het Olympisch Stadion heeft de organisatie zichzelf in de problemen gebracht, aldus Rogge. Volgens de voorzitter heeft de bouw hiervan 190 miljoen euro gekost. Het IOC heeft ervan geleerd door in de toekomst geen stad meer te kiezen die plannen indient die nog niet zijn verwezenlijkt. Eerst de realiteit en dan de dromen, aldus Rogge.

Het zit Rogge duidelijk hoog. Hij vindt namelijk ook dat de Grieken na afloop niet moeten zeuren als het allemaal zo duur is geworden, want het IOC heeft ze vaak genoeg gewaarschuwd. Meteen nadat de kritiek op straat lag, gaf regeringswoordvoerder Thodoris Rousopoulos een weerwoord. “Na afloop van de Spelen krijgt het IOC een overzicht van de gemaakte kosten.” Ook wendde hij zich van de harde woorden af door te benadrukken dat zijn regering alleen maar afmaakt wat de voorgangers zijn begonnen. Ofwel: wij kunnen er niets aan doen. Het waren de mensen van de PASOK, van de vorige regering, die het uit de hand hebben laten lopen. In maart werd het huidige kabinet aangesteld na een dramatische verkiezingsnederlaag van de toenmalige machthebbers, de PASOK.

Tussen alle bedrijven door heeft minister Kamp van Defensie een bezoek gebracht aan zijn Griekse collega en liet zich rondleiden langs de Olympische locaties. Kamp was bijzonder onder de indruk en zei na afloop dat hij gelooft dat de komende Spelen goed zullen verlopen en ook nog eens veilig zijn.