Ruim vijftig staatshoofden hebben een kamer in Athene geboekt om de Olympische Spelen mee te maken. Het gaat om presidenten, premiers en blauwbloedigen uit onder meer Turkije, Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken, Italië, Frankrijk en Spanje. Ook George Bush sr. wil komen, mede vanwege zijn persoonlijke vriendschapsbanden met de Atheense burgemeester. In totaal worden ruim twee miljoen bezoekers verwacht, die voor een enorme drukte gaan zorgen op het vliegveld.

Het wordt Alarmfase Eén op 12, 13 en 14 augustus op het vliegveld, de dagen rond de openingsceremonie. Hetzelfde geldt voor 30 augustus, de dag na afloop van de Spelen. In plaats van de normale veertig vluchten per uur worden dat er zestig die dagen. De veiligheidsmaatregelen zullen dan zo enorm zijn dat zelfs een pacemaker problemen kan opleveren. Zelfs nabijgelegen militaire vliegvelden worden benut om de enorme reislustigheid op te vangen.

Toen vier jaar geleden de Olympische Spelen in Sydney waren afgelopen, was het nog dagen onrustig op het stedelijke vliegveld. Uiteindelijk is iedereen thuisgekomen.