De Griekse KNMI heeft dit weekend een persbericht de wereld rondgezondenin de hoop een einde te maken aan opnieuw een controverse. Want opeenswaren er wat journalisten, die zich konden herinneren dat Athene ietszuidelijker ligt dan Wormerveer en dat het daarom misschien wat warmer isdeze Spelen. En dat dit een zekere dood van de sporters zou kunnenveroorzaken. Niets daarvan, zeggen de weermannen. Het is in Athenegemiddeld maar een graadje warmer dan in Atlanta, waar in 1996 de Spelenwaren.

Het wordt steeds lachwekkender en tegelijk genant wat er allemaal gebeurtrond deze Spelen. Journalisten worden gearresteerd omdat ze Olympicheterreinen besluipen, en tot in de kleinste dorpjes toe zijn de Griekengeirriteerd vanwege het slechte nieuws, dat de wereldwijde media boeren.Ik moet hier bijna uitkijken dat ik zeg dat ik een Nederlandse journalistben, want de ogen springen meteen in een dreigende toestand. En daarom dushet weerbericht voor de komende maanden.

Het is dus een graad warmer dan Atlanta, maar een stuk droger dan in diestad van Coca-Cola en CNN. „Wees dus maar blij dat je hier zit“, lijken deGrieken hier te zeggen. En daarmee ben ik het eens, want ik ben nu alblij. Mijn grootste droom is niet voor niets dat ik in de schaduw van depiramides luister naar het rechtstreekse radioverslag van de finish van deElfstedentocht. Leve de zon!