De Grieken zijn zwaar over de rooie door de artikelen van de Britsejournaliste Laura Peek van de London Times . Vrijdag (14 mei) stond ze metfoto en bericht op de voorpagina van dit blad om te zeggen hoe slecht debeveiliging is van het Olympisch Stadion. Tijdens haar nachtelijke verblijfdaar werd ze gearresteerd, samen met een fotograaf. Griekenland is dezevrouw inmiddels liever kwijt dan rijk, omdat ze het ene tendentieuzebericht na de andere naar Londen seint. Inmiddels nemen serieuzejournalisten haar niet meer serieus.

Ze maakt het inderdaad heel bont in haar voorpagina-artikel, door dehuidige Spelen op een lijn te stellen met de aanslag op de Tsjetsjeensepresident vorige week. Tenslotte blies hij ook zijn laatste adem uit ineen stadion. "Ik had ook een bom kunnen plaatsen waar ik maar wilde",schrijft Peek. Met andere woorden: in Athene is het leven net zo onveiligals in Grozny.

Ach mens, rot toch op!

"Als ik jou was", zei correspondente Conny Keessen gisteren, "zou ik maarniet meer proberen het terrein op te komen. De Grieken zijn woedend." Maardat had ik al gemerkt en antwoordde daarom dat ik braaf buiten bleef.Sowieso was mijn nieuwsgierigheid al bevredigd twee weken geleden en alhelemaal omdat ik er niet op uit ben om stennis te trappen, zoals mijnBritse collega.