Het wordt steeds aparter hier met de beveiliging: Australië heeft ruziemet Griekenland en het IOC en twee Britse journalisten eindigden 13 mei ineen politiecel. Ook houdt Australië twee vliegtuigen paraat, die tijdensde Spelen huilende sporters kunnen ophalen als er iets naars gebeurt.Naarmate de Spelen dichterbij komen, lopen de wederzijdse irritaties snelop.

Na de bommetjes vorige week bij het Atheense politiebureau waarschuwdeAustralië zijn landgenoten voor problemen in Griekenland. Dat riep dewoede op van zowel Griekenland als het IOC, die dat ronduit overdrevenvonden. Dat land aan de andere kant van de wereld begrijpt die boosheidweer niet. Sterker: twee vliegtuigen komen deze zomer dus meteen in aktieom de Australiërs op te halen in Athene als dat nodig is.

Twee medewekers van de Britse krant ‘The Times’ hebben deze week enkeleuren in een politiecel doorgebracht nadat ze betrapt waren in hetOlympisch Stadion. Ook drie Duitsers overkwam dit. De journalisten wildentesten hoe het stond met de bewaking en dat weten ze nu dus. "Het is hiergeen spelletje", rechtvaardigde veiligheidsminister Voulgarakis dit, nadatde Britse ambassadeur bij hem was komen klagen over de arrestaties.

Wat willen die Britten inderdaad? Moet het nu hier wel of niet beveiligdworden? Gebeurt er eindelijk eens een keer iets doortastends in Athene endan staat er meteen zo’n Brit aan je hoofd te zeuren dat het niet eerlijkis dat zijn landgenoten niet eens de wet mogen ovetreden wanneer ze er zinin hebben en wat denken jullie wel en wij zijn Britten en we hebben bommenen als je niet oppast maak ik een foto van je als Irakeze gevangene envoor minder hebben we steden van de kaart geveegd.

Maar goed, die journalisten zijn weer vrij. "En dan hebben ze nog gelukgehad", zei de minister, "want als een veiligheidsagent vermoedt dat eriets illegaals gebeurt kan hij op zo’n manier handelen dat er iets heelernstigs kan gebeuren."

Ik denk maar niet dat ik nog een keer dat Olympische terrein opsluip,zoals ik twee weken geleden heb gedaan met mijn vriendin. Maar ik laat me tenminste niet pakken! Ha!