"Zo, ben jij weer zo’n figuur die een negatief verhaal over Athene gaatschrijven?", hoorde een Nederlandse sportjournalist afgelopen dinsdag (11mei) toen hij onder de Akropolis een kop koffie bestelde. De ober keekgrimmig, want ze worden in Griekenland langzamerhand behoorlijk kachel vande negatieve berichten. Dat Australië nu zijn landgenoten oproept uit tekijken voor aanslagen in Athene komt daarom hard aan. "Inhoudsloos",zeggen ze hier.

De bomaanslagen op het politiebureau in Athene vorige week hebben hierniemand beziggehouden. Nergens in de buurt daarvan is er namelijk iets tevinden wat met de Spelen heeft te maken. Het is een tendens nu van mijncollega-journalisten om stevig te zeuren. Maar toen enkele maanden geledenvlakbij een IOC-vergadering in deze stad brandbommen ontploften, schreefniemand erover. In september ontplofte er ook het een en ander in dit landen ook toen bleef het stil daarna. Maakt u zich toch geen zorgen en komnaar Athene.

Waarom heeft niemand het over de veiligheid van het EK Voetbal inPortugal? Dat ligt tenslotte dichterbij Madrid dan Athene. Als het ergensmis kan gaan...