30.000 uur voetbal

Het eerste WK Voetbal was in 1930, in Uruguay. De film hiervan staat hier. Wereldvoetbalbond FIFA heeft nu bekend gemaakt dat ze alle filmbeelden van alle WK’s centraal hebben ondergebracht. In totaal is dat 30.000 uur aan voetbalbeelden. Stel je eens voor dat een zender besluit om die allemaal uit te zenden… Ik zou nooit meer buitenkomen.

Het zijn niet alleen beelden van het WK Voetbal, maar ook van alle competities ter wereld. De FIFA heeft dit nu in één archief gestopt. Alhoewel de bond niets meldt over de waarde hiervan moet die duizelingwekkend zijn.

President Joseph Blatter van de FIFA zegt zelf: “Ik ben blij dat we ons rijke filmarchief hebben verenigd, omdat het verleden de toekomst dient. FIFA zal doorgaan met het bijhouden van dit archief om de hele voetbalfamilie toegang te blijven geven tot de historische momenten van de voetbalgeschiedenis.”

Ik vermoed dat die toegang niet gratis zal zijn. Hopelijk zijn deze 30.000 uren ook te gebruiken voor historisch onderzoek. Zoals ik al zei: dan kom ik voorlopig niet meer op straat.

NUwerk

Tip de redactie