GeenStijl kraakt graag internetverkiezingen. Meestal met succes, maar nu moet de site opletten. In Rotterdam dreigt de verkiezing voor de Grootste Rotterdammer uit te lopen op een fiasco. Erasmus is namelijk zijn achterstand op bokser Bep van Klaveren aan het inlopen – langzaam, maar definitief. Maar wie de bokser ooit in gesprek heeft gezien met Jules van Deelder (film) weet dat alleen Bep de baas is van Rotterdam.

In oktober 2006 ontdekte Geen Stijl de verkiezing in 010 en oordeelde terecht dat het niet mag zijn dat iemand als Erasmus deze zou winnen. Dit oordeel viel niet overal in Rotterdam in goede aarde, maar dat is bijzaak.

Want waarom geen Erasmus? Die goede man is niet eens in Rotterdam geboren, heeft er in totaal maar drie jaar gezeten en heette in Rotterdam nog Gerrit Gerritszoon. Het ergste is dat hij niet eens kon boksen.

Bep van Klaveren dus, die op enkele jaren na wél zijn hele leven in Rotterdam woonde. En als u niet van boksen houdt, maar bijvoorbeeld wel van voetbal zijn Puck van Heel van Feyenoord of Bok de Korver van Sparta ook goede mogelijkheden.

Zwemliefhebbers kiezen weer voor Rie Mastenbroek. Alles behalve Gerrit!