Op 26 mei spelen de Suriprofs in het Olympisch Stadion tegen Jong Oranje. Het geld gaat naar goede doelen in Suriname en voor de jonge internationals is het een test voor het EK Onder 21 volgende maand. Bondscoach Foppe de Haan verheugt zich er al op: “Het zal een groot feest worden. En dat de opbrengst naar het goede doel gaat, is natuurlijk ook mooi.” In een speciaal filmpje sleept Jörgen Raymann zijn toehoorders naar deze wedstrijd toe. Leuk? Tickets zijn on-line te koop.

De wedstrijd start om 18.00 uur. Om 15 uur begint het programma al op het plein voor het Stadion, dat die dag Suriplein heet. Alleen het feest daar is al de moeite waard om langs te komen. De prijzen van de kaarten variëren van 10 tot 25 euro.

Zoals elk jaar spelen De Suriprofs om geld op te halen voor goede doelen in Suriname. De projecten hebben allemaal met kinderen en jongeren te maken en variëren van sociale projecten tot sportontwikkelingsprojecten. Om het jaar gaat een selectie van de Suriprofs naar Suriname om de verschillende projecten te bezoeken, clinics te geven en een voetbaltoernooi te spelen.

Dit jaar is Jong Oranje dus de tegenstander. Deze wedstrijd is voor de jonge internationals een oefenwedstrijd in de aanloop naar het EK, dat van 10 tot en met 24 juni wordt gehouden. Bondscoach Foppe de Haan heeft er zin in: “Dit vind ik een fantastische wedstrijd om te spelen. Ook voor de jongens is het bijzonder: er zitten in Jong Oranje nogal wat spelers van Surinaamse afkomst. Voor het publiek zal het ook een prachtige wedstrijd zijn. De Suriprofs hebben veel kwaliteit en wij zijn in voorbereiding op het EK Onder 21 in eigen land.”

De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op Tien. Om 22 uur is het einde van het evenement op het Suriplein.

Op de site van de Suriprofs staat alle informatie over het evenement.