Sportcartoonist Dik Bruynesteyn wordt deze zomer tachtig jaar. Feest! De schepper van stripheld Appie Happie viert dat onder andere met een nieuw boek en een tentoonstelling. Maandag kwam ik Dik nog tegen bij de verkiezing van het beste sportboek van 2006. Ik bood hem een badge aan met zijn naam erop. “Hoeft niet,” bromde hij, “ze kennen mijn gezicht toch wel.”

Appie Happie zit sinds 1970 bij voetbalteam De Taaie Tijgers. Samen met Simon S. Smakeloos, Henri Buitenzorg, kolonel B.D. Buitendienst, Sjakie Strijkijzer en Vampa maakt hij van alles mee. Bruynesteyn tekende de strip voor onder meer Het Parool.

Bruynesteyn was toen al decennia druk met zijn werk: in 1948 (bijna zestig jaar geleden!) begon hij bij het tijdschrift Sportwereld en de Haagsche Courant. Ook in Duitsland liet hij zijn sporen na bij Der Kicker. En hij is er nog steeds: nu bij dagblad De Pers.

Als je precies wilt weten wat er allemaal gaat gebeuren rond de tachtigste verjaardag van Bruynesteyn moet je hier maar even de folder ophalen.