In het Olympisch Stadion is komende zaterdag een reünie van de legendarische voetbalclub FC Amsterdam. Exact 35 jaar geleden werd deze profclub namelijk opgericht en exact 25 jaar geleden weer opgedoekt. Om 15 uur wordt zelfs weer een wedstrijd gespeeld met als scheidsrechters Bep Thomas en Frans Derks. Iedereen kan hierbij aanwezig zijn. Er is nu zelfs een eigen site!

[Begin persberichtmoment]

Humor is het karakter van de ploeg.

Deze spreuk was ingemetseld naast de entree van het FC Amsterdam-home onder Vak KK. Dit credo wordt voor bovenstaande gelegenheid weer opgepoetst en vormt de leidraad voor een reünie van oud spelers, bestuurders, trainers en vooral fans.

Want in 1972, precies 35 jaar geleden, ontstond deze bijzondere club door een fusie van drie puur Amsterdamse en tevens legendarische voetbalverenigingen: de Volewijckers, Blauw-Wit en D.W.S. Na een tienjarig bestaan werd liquidatie in 1982 onvermijdelijk en hield FC Amsterdam op te bestaan.

De Lieverdje genoten ook bij de pers in die tijd veel aandacht - zeker in de beginjaren. Er liepen immers heel bijzondere voetballers rond en met deze brutale Amsterdammers viel er altijd wat te lachen.

Maar er werden ook resultaten geboekt. Zoals een 4-2 overwinning in de Meer bij Ajax, of een 2-1 zege uit tegen Inter Milan in de UEFA cup.

Een weerzien

Om de geschiedenis van FC Amsterdam levend te houden organiseert een comité deze reünie in het Olympisch Stadion. Om 13.00 uur verzamelen de reünisten zich bij atletiekvereniging Phanos. Daarna is er een rondleiding door de Olympic Experience en de permanente FC Amsterdam-expositie

Om 15.00 uur begint een memorabele wedstrijd van 2x 30 minuten onder leiding van scheidsrechters Bep Thomas en Frans Derks. Daarna is er een meet-and-greet met publiek. Ook zal door spelers en fans op gepaste wijze de onlangs overleden voorzitter Dingeman Stoop worden herdacht. Aansluitend voor reünisten en partners start om 17.00 uur de borrel in de Koninklijke Loge en daarna een buffet.

[Einde persberichtmoment]