Tot en met de opening van de Olympische Spelen op 08-08-08 heeft loglega Jeroen Heijmans het druk. Als opwarmer plaatst hij dagelijks een artikel over de geschiedenis van dit evenement. Niet van die inkoppertjes over Fanny Blankers-Koen of Anton Geesink – integendeel. Het zijn juist weetjes als de zwemfinale 200 meter met hindernissen, de eerste Chinese Olympiër ooit of een compleet dorp in de VS, dat naar een sportheld is vernoemd.

Wie de rubriek van Heijmans trouw volgt tot 08-08-08 laat zich tijdens de komende Spelen niet meer gek maken. Want vijfhonderd artikelen met hoogwaardige informatie over de geschiedenis van de Olympische Spelen is een uitstekende basis voor een vracht olympische kennis.

Nog even over Heijmans: hij runt onder meer de website Skateresults.com, die door echte schaatsliefhebbers veel wordt gebruikt. Verder werkt hij met diverse olympische historici en statistici aan een database van olympische deelnemers en uitslagen. Tot slot is hij beheerder van de website van de International Society of Olympic Historians.

“Hoeveel dagen nog naar Beijing, Jeroen, vanaf deze 29e april?”

“Nog 465 dagen!”

Sportboekuitgevers, let op!

Tot slot een kleine hint aan uitgevers van sportboeken: zo iets laat je toch niet lopen? Dit kun je prachtig bundelen ergens in het voorjaar van 2008, in de aanloop naar Beijing toe. Je krijgt het nota bene in de schoot geworpen, dus reageer snel!