Het is er toch van gekomen! In het Olympisch Stadion is de boekpresentatie geweest van Johan Cruijff, de enige geautoriseerde biografie over de voetballer. Cruijff zelf nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Frits Barend, die het leeuwendeel heeft geschreven. Het onderwerp van het boek plaatste meteen de eerste handtekening van de 1947 in totaal. Maar daar was toch ruzie over? Klopt, alleen wist Cruijff er zelf niets van en daarom trok Johan Derksen het boetekleed aan. “Nederland heeft toch al een hekel aan me.”

Vorige week trok Jaap Visser de aandacht met het bericht dat rond genoemde biografie een relletje was ontstaan, omdat Cruijff weigerde 1947 handtekeningen te plaatsen in de exclusieve uitgave. Maar dat was allemaal de schuld van Johan Derksen, zei Johan Derksen tijdens de presentatie.

“Er zijn zoveel partners rond Cruijff dat dingen wel eens langs elkaar heen kunnen lopen. Daardoor ontstond bij ons paniek en irritatie toen we meenden dat Cruijff had gezegd geen handtekeningen te willen plaatsen. Maar hij wist zelf niets af van deze afspraak. Hij heeft van ons onterecht te schuld gekregen. Uiteindelijk heeft Cruijff zelf de oplossing aangedragen voor dit probleem, waarvoor we hem dankbaar zijn.”

En zo is alles dus toch goed gekomen en werd in beperkte kring deze presentatie gehouden.