Voetbal

Video: Samenvattingen tweede ronde play-offs promotie/degradatie

​In de heenduels van de tweede ronde van de nacompetitie hebben De Graafschap en Willem II goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie naar de Jupiler League. Beide Eredivisieclubs wonnen hun eerste duel in het tweeluik met minimaal verschil (1-0).

De Graafschap zegevierde dankzij een goal van Bryan Smeets bij MVV Maastricht. De oud-speler van de Limburgers, afgelopen weekend ook al verantwoordelijk voor de 1-1 in de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax, tekende negen minuten voor tijd voor de winnende treffer in De Geusselt.

Video: Samenvatting MVV Maastricht-De Graafschap

Willem II begon met een nipte overwinning aan het tweeluik met Almere City FC. De Tilburgers beginnen maandag met een 1-0 voorsprong aan de return door een doelpunt van Erik Falkenburg in Flevoland.

Go Ahead Eagles zette een kleine eerste stap naar de finale van de play-offs door met 1-0 af te rekenen met VVV-Venlo. Leon de Kogel was verantwoordelijk voor de enige goal in de Adelaarshorst.

Video: Samenvatting Go Ahead Eagles-VVV-Venlo

NAC Breda moet maandag nog flink aan de bak in het eigen Rat Verlegh Stadion. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen begon met een 1-0 nederlaag tegen FC Eindhoven. Gervane Kastaneer scoorde in het Jan Louwers-stadion.

Video: Samenvatting FC Eindhoven-NAC Breda

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie