Alex Pastoor maakt zich nog geen zorgen na de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning voor Jupiler League-koploper Sparta.

De Rotterdammers stapten vrijdag in de derde opeenvolgende wedstrijd van het veld met een 1-1 gelijkspel, dit keer uit bij Helmond Sport.

Bij winst had Sparta zich al tot kampioen kunnen kronen, al was daar ook puntenverlies van VVV-Venlo voor nodig. Nu heeft de ploeg van Pastoor het maandag in eigen hand, wanneer een overwinning op Jong Ajax volstaat in het eigen Kasteel.

Volgens Pastoor speelde het binnenslepen van de titel voor eigen publiek vrijdag echter geen rol bij de Rotterdammers. "Op sommige momenten leek het er wel op dat we het geënsceneerd hebben, maar dat was natuurlijk niet zo", verzekert de oefenmeester voor de camera van FOX Sports.

"Je wilt heel graag winnen en wat het dan oplevert, dat weet je pas aan het einde van de rit", beschouwt de Noord-Hollander, die maandag extra gebrand is op drie punten. "We willen wel graag weer eens een wedstrijd winnen nu."

Video: Samenvatting Helmond Sport-Sparta Rotterdam

Geen zorgen

Hoewel de Rotterdamse lijstaanvoerder de laatste weken mindere resultaten behaalt en als gevolg daarvan het kampioenschap al twee keer moest uitstellen, maakt de 49-jarige Pastoor zich nog absoluut geen zorgen om zijn Sparta.

De oud-coach van onder meer AZ, Slavia Praag en NEC wil dan ook niets weten van een vormdip. "Het gaat goed, maar de bal gaat er niet voldoende in", analyseert Pastoor nuchter. "Die conclusie kun je wel trekken."

"Er zijn legio mogelijkheden geweest om 'm binnen te schieten, maar dat zit even tegen. Als je kijkt naar het spel, dat is toch het fundament waarop we ons voetbalhuis bouwen, ziet dat er echt uitstekend uit."

Maandag om 20.00 uur komt Jong Ajax op bezoek bij Sparta. Bij winst voor de thuisploeg keert de zesvoudig landskampioen na zes jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League