Alex Pastoor lag er absoluut niet wakker van dat hij vrijdag met Sparta Rotterdam nog geen beslag wist te leggen op de titel in de Jupiler League.

De fiere koploper kwam op het eigen Kasteel niet verder dan 1-1 tegen NAC Breda, waardoor het kampioenschap voor minstens een week werd uitgesteld. "Nee, ik maak me geen zorgen", reageerde de oefenmeester tegenover FOX Sports.

De volgende kans op de titel is aanstaande vrijdag al weer voor Sparta. Als de Rotterdammers zelf winnen bij Helmond Sport, volstaat puntenverlies van nummer twee VVV-Venlo in de derby bij MVV Maastricht. Als dat scenario geen werkelijkheid wordt, kan Sparta drie dagen later de klus klaren in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

Wat Pastoor betreft kroont Sparta zich echter zo snel mogelijk tot kampioen. "De meesten denken: liefst thuis. En dat snap ik wel. Ik sta er toch iets anders in. Ik wil graag kampioen worden en waar en wanneer, dat maakt me niet zoveel uit."

Video: Samenvatting Sparta-NAC

Kampioenskoorts

Richting het treffen met Helmond is er echter geen sprake van kampioenskoorts bij Pastoor en Sparta, die niet op een andere manier toeleven naar het duel in Brabant. "We gaan morgenochtend weer trainen en zondag zijn we vrij. En dan gaan we ons rustig voorbereiden op de volgende wedstrijd."

Ook in de thuiswedstrijd tegen NAC speelden zenuwen zijn ploeg geen parten, meent Pastoor. "Je kunt het aan ze vragen, maar ik denk dat zowel deze week als gedurende de wedstrijd aan het gedrag van de spelers niets was af te lezen. Ik vond dat ze zich wat dat betreft uitstekend hebben gedragen."

De 49-jarige oefenmeester was dan ook niet teleurgesteld na de puntendeling in Rotterdam. "Nou, nee, ik denk dat NAC veel meer het gevoel heeft dat zij hadden kunnen winnen dan wij. Onze keeper, Roy Kortsmit, was onze uitblinker. Ik denk dat dat het verhaal ook wel vertelt."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League