AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft in een brief zijn excuses aangeboden aan de ouders van Stephany Flores. "Dit had nooit mogen gebeuren."

Dit heeft zijn advocaat Máximo Altez laten weten, berichtten Peruaanse media zondagavond.

De wegens moord in Peru begin dit jaar tot 28 jaar cel veroordeelde Joran van der Sloot heeft zich uitvoerig beklaagd over zijn lot. "Ik zou willen dat ik alles terug kon draaien." In een andere brief vraagt hij om strafvermindering. De brieven dateren van 20 en 22 juni.

De Nederlander bekende al eerder de miljonairsdochter op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima van het leven te hebben beroofd. In januari van dit jaar werd hij veroordeeld tot 28 jaar celstraf. De Nederlander is in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak.

Dronken

Van der Sloot stelt in de brief tijdens de nacht van de moord dronken te zijn geweest. Ook kampte hij met psychische problemen. Tijdens de rechtszaak stelde Van der Sloot al de jonge Flores in een emotionele opwelling te hebben vermoord: hij werd kwaad toen hij zag dat zij op zijn laptop stukken over Natalee Holloway bekeek.

De Amerikaanse tiener Holloway verdween precies 5 jaar eerder op Aruba, waar Van der Sloot toen woonde. Zij is nooit gevonden, Van der Sloot is tot op heden verdachte.

"Ik vraag God iedere dag of de ouders van Stephany mij kunnen vergeven", aldus Van der Sloot in de brief.

Als in hoger beroep wordt vastgesteld dat de moord op Flores niet vooropgezet was, maar voortkwam uit een emotionele reactie, dan kan de straf van Van der Sloot drie tot vijf jaar lager uitvallen.

Lees al het nieuws over Joran van der Sloot