Bij een explosie in een flat in Alphen aan den Rijn is donderdag een zwaargewonde gevallen, zo meldt de politie aan NU.nl. Het gaat om een man van 38. De flat is deels ontruimd geweest en een 35-jarige Alphenaar is opgepakt.

Een agent heeft de arm van het slachtoffer voorzien van een tourniquet. Dat is een knelverband dat wordt gebruikt als iemand dreigt dood te bloeden. Hoe slachtoffer het maakt is niet bekend.

De politie meldt dat de man later op de dag zal worden verhoord. Het gaat om een persoon die net als het slachtoffer in de woning was ten tijde van de ontploffing.

In de woning waar de ontploffing plaatsvond is nog meer "explosief materiaal" gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) meldde dat het ging om een restant illegaal vuurwerk. Het materiaal zal op een veilige locatie worden vernietigd.

De ontploffing vond plaats in de flat aan het Aïdaplein, nabij winkelcentrum Ridderhof. Een bouwkundige heeft het gebouw bekeken en de elf verdiepingen tellende flat lijkt vooralsnog stabiel te zijn.

De bewoners van de begane grond, de eerste en tweede verdieping werden na de ontploffing geëvacueerd. De veiligheidsregio liet rond 19.30 uur weten dat alle bewoners weer naar huis konden.

Mensen werd opgeroepen niet te komen kijken. "Het is erg druk met omstanders bij de flat in Alphen. Kom niet hierheen, er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar", aldus de veiligheidsregio.