Een persoon in het Friese dorp Morra is maandagavond vermoedelijk door vuurwerk om het leven gekomen, meldt de politie. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. 

De Achterwei, de straat waar het incident zich voordeed, is door de politie afgezet. Morra is een dorp in de gemeente Dongeradeel, nabij Dokkum. Op de locatie wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar hoe de persoon om het leven is gekomen. 

Tijdens de vorige jaarwisseling kwam een 39-jarige inwoner van Swifterbant (Flevoland) om door vuurwerk. Het jaar daarvoor overleed een 54-jarige man uit Meppel (Drenthe) eveneens door vuurwerk.

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn er al slachtoffers gevallen door vuurwerk. Zo raakte in Den Haag iemand gewond. Toen deze persoon een woning verliet vanwege brand, zou die zijn geraakt door vuurwerk. Hoe het met hem of haar gaat, is nog onduidelijk. 

BN/De Stem meldt dat in Breda twee kinderen gewond geraakt zijn. Er sprong daar een ruit doordat iemand zwaar vuurwerk had aangestoken. Hoe de kinderen eraan toe zijn, is nog niet bekend. De krant meldt dat er een persoon door de politie is meegenomen.

Naast gewonden door vuurwerk, komen er ook veel meldingen over brandende auto's binnen. Met name in Den Haag zijn voertuigen in vlammen opgegaan.