De jaarwisseling in Groningen is rustig verlopen. Ook in de rest van de provincie Groningen en de andere twee noordelijke provincies waren er geen grote calamiteiten.

In het hele Noorden verrichtte de politie echter toch wel 48 aanhoudingen. Het ging daarbij voornamelijk om vechtpartijen, mishandeling, vernieling, het afsteken van illegaal vuurwerk, dronkenschap en belediging.

Een van de zaken die volgens de Regiopolitie in de stad Groningen in het oog sprong, was de aanhouding aan de Papengang van een 24-jarige man op verdenking van zakkenrollerij. Hij had van zes mensen de mobiele telefoon gestolen. Portiers van een café in de binnenstad betrapten de man. Ze hielden de 24-jarige aan en droegen hem over aan agenten.

Met vermoedelijk zwaar vuurwerk werd een transformatorhuisje aan de Burgemeester Kruisingalaan in Zuidhorn vernield. Diverse stroomkabels lagen bloot en de energieleverancier moest ter plaatse komen om herstelwerkzaamheden te verrichten. De politie dat nader onderzoek naar deze vernieling.