Het aantal klachten van vuurwerkoverlast dat de gemeente Amsterdam tot nu toe ontving, komt 'totaal niet' overeen met meldingen bij het landelijke meldpunt van GroenLinks. 

Amsterdam noteerde in de hele maand december 'slechts' 200 klachten, GroenLinks kreeg in amper 48 uur ruim 600 meldingen binnen. Voor het hele land staat de teller bij het landelijke meldpunt zelfs al op meer dan 20.000 meldingen.

Klachten

De meeste klachten die binnenkwamen bij de gemeente, zijn afkomstig uit Oost, Noord en West. Amsterdam adviseert inwoners bij klachten ook om de gemeente in te lichten en niet het meldpunt. De klachten die GroenLinks binnenkrijgt, worden namelijk niet opgepakt door handhavers. 

Inwoners kunnen speciale vuurwerkafvalzakken ophalen bij afvalpunten, stadsdeelwerven, stadsloketten en alle officiële vuurwerkverkooppunten in de stad. De zakken moeten op zaterdag 2 januari (vol) worden ingeleverd. Amsterdammers ontvangen een lot en maken zo kans op bijvoorbeeld een tablet, cadeaubon ter waarde van 100 euro, eigen schoonmaakhulp of een dagje uit naar de reiniging van Amsterdam.