De jaarwisseling is relatief rustig verlopen, zo is de conclusie van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Wel zijn veel mensen gearresteerd.

Donderdag wachtten 121 arrestanten op de beoordeling van een zaak tegen hen.

In vijftig gevallen is al een beslissing genomen. Zestien arrestanten krijgen vrijdag te horen of ze langer vast blijven zitten. Dan buigt de rechter-commissaris zich over hun zaken.

Onder de zestien die vastzitten zijn de zes mannen die woensdagavond in Dordrecht werden aangehouden. Ze gooiden met zwaar vuurwerk en de Mobiele Eenheid (ME) moest ingrijpen.

Ook een man die verdacht wordt van het in brand steken van zijn huis op het Noordereiland in Rotterdam krijgt vrijdag te horen wat er met hem gaat gebeuren. Door die brand moesten acht andere woningen worden ontruimd.

Hulpverleners

Dertien mensen zijn vastgezet vanwege geweld tegen hulpverleners. Tien mensen werden gearresteerd omdat ze in de fout gingen met vuurwerk.

Vrijdag wordt duidelijk welke zaken maandag en dinsdag al worden behandeld bij supersnelrechtzittingen. Een aantal arrestanten (voor de minder ernstige zaken) kwam donderdag alweer vrij. Zij kregen een dagvaarding voor een speciale zitting in maart.