Oudejaarsdag begint bewolkt en een beetje nevelig en met motregen, maar de jaarwisseling zelf verloopt droog en rustig. De temperatuur ligt tussen de -1 en 6 graden.

Dat melden het KNMI en Weeronline woensdag. Ook Weerplaza voorspelde al een droge jaarwisseling. 

Oudejaarsavond wordt vrij helder en het blijft droog. De temperatuur zal iets dalen en ligt rond middernacht rond of iets onder het vriespunt.

In de kuststrook zal het 1 tot 4 graden zijn. In het zuidoosten kunnen nevel of lokale mistbanken ontstaan door de kruitdampen van het vuurwerk.

Vuurwerk

De wind komt uit het zuidwesten en is in het binnenland zwak tot matig. In de kustregio waait het vrij krachtig tot krachtig, waardoor het lastig kan zijn om vuurwerk af te steken.

Na middernacht kunnen natte weggedeelten door bevriezing glad worden. Maar omdat het op oudejaarsdag vrij zonnig is, zullen de meeste wegen 's avonds alweer droog zijn. Alleen op lokale wegen in het binnenland zou het volgens Weerplaza eventueel glad kunnen worden.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag is het een beetje bewolkt in het noordwesten, in het zuidoosten is er meer zon en op de meeste plaatsen blijft het tot de avond droog.

In de loop van de avond zorgt een storing mogelijk voor de eerste regen in het noordwesten. De wind komt uit het zuiden tot het zuidwesten en is stevig. Het wordt zo'n 2 tot 4 graden.

Nieuwjaarsduik

In Scheveningen wordt het zo'n 6 graden, waardoor het tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik vrij zacht is. De wind zorgt er echter voor dat de gevoelstemperatuur een stuk lager is. Het zeewater voelt daardoor met 7 graden dan niet zo heel erg koud aan.

De nieuwjaarsduik die elk jaar wordt georganiseerd is volgens MeteoGroup dit jaar "bijna een eitje". Het zeewater bij de kust is ongeveer 8 graden; zeldzaam warm. De gemiddelde zeewater temperatuur rond de jaarwisseling is volgens het weerinstituut zes graden. 

Op 2 januari begint een periode met zachter en wisselvalliger weer. Op de meeste dagen ligt de temperatuur iets boven normaal met maxima van zes tot negen graden.

Ook het KNMI verwacht tegen het weekeinde meer wind, een grotere kans op neerslag en hogere temperaturen.

RIVM waarschuwt voor smog met oud en nieuwDossier Jaarwisseling