Vuurwerk en geweld hebben in de nieuwjaarsnacht aan twee Fransen het leven gekost. 

In Parijs werd een 20-jarige man doodgestoken toen hij opkwam voor een vriendin die van haar tas was beroofd. In Sarre-Union in de Elzas stierf een 29-jarige man door een explosie van vuurwerk.

De steekpartij in de hoofdstad had volgens de krant Libération rond 3:00 uur plaats in een slecht verlicht gedeelte van de tuinen van het Trocadéro, tegenover de Eiffeltoren aan de Seine. De groep waarvan het slachtoffer deel uitmaakte, viel de groep van de dief aan in een poging de tas terug te veroveren.

Daarbij werd van beide zijden op elkaar ingestoken, aldus de politie. De man van 20 jaar kreeg een steek in zijn borst en stierf ter plekke.

Duitsland

In Ammerbuch in het zuidwesten van Duitsland kwam een 31-jarige man kort na middernacht om bij het afschieten van vuurwerk. Wat er precies is gebeurd, kon een woordvoerster van de politie nog niet zeggen.

In Afschaffenburg in Beieren viel een 24-jarige man bij het afsteken van vuurwerk door het dak van een garage en kwam met zijn hoofd op de vloer terecht. Hij is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht