Huwelijken die strandden, vechtscheidingen, groepen die uit elkaar gingen: 2015 had het allemaal. K3, Katja en Thijs, One Direction en Sabia en Rafael gaan het in 2016 allemaal zonder elkaar proberen.

Ieder jaar kondigen bekende mensen aan dat ze gaan scheiden, stoppen met hun zanggroepje of vertrekken uit een serie, maar 2015 gaf het gevoel dat het niet goed kón gaan als meerdere mensen samen iets deden.

Niet alleen kondigt K3 aan uit elkaar te gaan, ook Lauren Verster en Jort Kelder maken een einde aan hun relatie, Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk worden vrijgezel (al was dat bij Carice van korte duur) en Johnny de Mol verbreekt zijn verloving.

Zayn Malik kondigt aan One Direction te verlaten en roept daarmee het noodlot over de jongensgroep af: in 2016 gaan ze, al is het niet definitief, uit elkaar.

Video: K3 krijgt nieuwe bezetting

Scheidingen

Eva Jinek en Freek Vonk besluiten hun relatie te beëindigen, Kim Holland werd na 23 jaar weer vrijgezel, maar vond ook meteen weer liefde en Gwen Stefani wordt bedrogen door haar echtgenoot Gavin Rossdale en zet de scheiding in gang. Ook Ben Affleck en Jennifer Garner kondigen aan na een huwelijk van tien jaar te gaan scheiden.

De meest besproken breuk van 2015 is die van Sabia Boulahrouz, die zich nu weer bij de naam van haar ex laat noemen, en Rafael van der Vaart. De voormalig voetbalvrouw maakt bekend zwanger te zijn van Rafael, maar toch beëindigen ze hun relatie.

Eind december laat Boulahrouz weten dat ze haar kindje, na een zwangerschap van zes maanden, is verloren. Verschillende media twijfelen echter nog steeds aan de authenticiteit van de zwangerschap en suggereren dat Sabia liegt.

De familie Hazes verbreekt ook de banden: André Hazes Jr was jarenlang heel close met zijn moeder en zus, maar inmiddels is er van contact geen sprake meer.

Katja en Thijs Römer-Schuurman gaan een stuk netter om met hun breuk: de twee praten nog regelmatig samen over dochter Sammie. Ook nadat Katja alweer een nieuwe liefde heeft gevonden in de veertien jaar jongere Freek.

Roddeljaaroverzicht

De zangeressen van K3 tijdens de aankondiging dat ze uit elkaar gingen. © ANP
Lauren Verster en Jort Kelder maken een einde aan hun relatie. © ANP
Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk gaan in 2015 ook uit elkaar. © ANP
Zayn Malik (midden) kondigt aan One Direction te verlaten en roept daarmee het noodlot over de jongensgroep af: in 2016 gaan ze, al is het niet definitief, uit elkaar. © AFP
Johnny de Mol verbreekt zijn verloving met Shima. © ANP
Eva Jinek en Freek Vonk gingen uit elkaar. © ANP
De meest besproken breuk van 2015 is die van Sabia Boulahrouz en Rafael van der Vaart. © Wenn
André Hazes Jr was jarenlang heel close met zijn moeder en zus. © ANP
Katja Schuurman ging niet alleen scheiden in 2015, maar vond ook een nieuwe liefde: de veertien jaar jongere Freek. © ANP
Yolanthe en Wesley worden in 2015 ouders van Xess Xava. © Wesley en Yolanthe Sneijder-Cabau
In mei 2015 wordt prinses Charlotte geboren, de dochter van prins William en Kate en het zusje van prins George (foto). © Getty Images
Trijntje Oosterhuis haalde in haar vreemde outfit niet de finale van het Eurovisie Songfestival. © ANP
Kim Kardashian en Kanye West worden in 2015 ouders van een zoon en noemen hem Saint. © AFP
Alsof de wereld van de Kardashian-familie nog niet voldoende op z'n kop staat, maakt stiefvader Bruce Jenner bekend voortaan door het leven te gaan als Caitlyn. Ineens bestaat de bekende tv-familie echt alleen nog maar uit vrouwen. © NU.nl/Vanity Fair
2015 is ook het jaar dat Adele weer met nieuwe muziek komt. © ANP
2015 is ook het jaar dat iedereen Belieber wordt. © Getty images

Nieuwe liefdes

Katja is niet de enige die in 2015 een nieuwe liefde vindt: ook Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley maken dit jaar kennis met de nieuwe liefde van hun leven. Zoon Xess Xava wordt in oktober geboren en is het oogappeltje van zijn bekende ouders.

Prins William en zijn echtgenote Kate worden in 2015 opnieuw ouders. Dochter Charlotte wordt op 2 mei geboren. Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans verwelkomen tweeling Kees en Boris.

Trijntje Oosterhuis ontmoette haar nieuwe liefde Alvin Lewis al in 2013, maar in 2015 maken de twee hun liefdesgeluk echt compleet met een kindje: dochter Maël Joni Ronde. De bijzondere naam is ontstaan door een samenvoeging van de namen van haar drie halfbroers: Marijn, Eljah en Jonas.

De zwangerschapshormonen, die dus al rond maart zijn opgetreden, zouden de vreemde kleding van de zangeres tijdens het Eurovisie Songfestival kunnen verklaren. In een wijd zwart broekpak haalde ze het niet eens tot de finale.

Trijntje Oosterhuis tijdens het Eurovisie Songfestival

Trijntje Oosterhuis tijdens het Eurovisie Songfestival

Kardashians

Kim Kardashian en Kanye West worden op de valreep van 2015 nog ouders van een zoon: Saint West. De nieuwe heilige is echter niet de grootste verandering voor de familie Kardashian: Kanye kondigt ook nog aan graag president van de Verenigde Staten te willen worden.

Oud-Kardashianlid Lamar Odom komt na een overdosis in het ziekenhuis terecht, waarna de scheiding tussen hem en Khloé nog niet wordt voltrokken.

En alsof dat de wereld van de Kardashian-familie nog niet voldoende op z'n kop zet, maakt stiefvader Bruce Jenner bekend voortaan door het leven te gaan als Caitlyn. Ineens bestaat de bekende tv-familie echt alleen nog maar uit vrouwen.

Video: Kanye West gaat voor presidentschap 2020

Drugs

Ferry Doedens verbreekt niet zijn relatie, maar wel zijn dienstverband bij Goede Tijden Slechte Tijden: na zes jaar verdwijnt de acteur uit Nederlands bekendste soap. De acteur kampte met een drugsverslaving en kwam daardoor afspraken niet na. Inmiddels gaat het stukken beter met de acteur en het lijkt er op dat 2016 makkelijker voor hem zal worden.

Ook Wendy van Dijk komt in 2015 in contact met drugs, of in elk geval een drugsverhaal, Quote schrijft dat de actrice op z'n tijd zou genieten van cocaïne. Wendy is woedend en stapt naar de rechter. Dat blijkt uiteindelijk verstandig, want de rechter besluit dat Quote het verhaal niet zonder bewijzen had mogen opschrijven. Dat brengt echter ook een risico met zich mee: gaat Quote in 2016 er alles aan doen het verhaal te bewijzen?

2015 is niet alleen het jaar dat Adele eindelijk weer nieuwe muziek maakt, maar ook vooral het jaar dat iedereen Belieber wordt. Of dat te maken heeft met de muziek die Justin Bieber nu maakt of de naaktfoto's die van hem online verschijnen laten we in het midden.