Dave Roelvink, Justin Bieber en Chris Brown: het hele jaar wordt de entertainmentwereld beheerst door bekende mannen zich misdragen.

De roddelbladen, entertainmentsites en showprogramma's hebben het er maar druk mee: vlak na de vrijlating van de ene bekendheid, wordt de ander opgesloten in de gevangenis.

Begin 2014 is het Justin Bieber die het startsein geeft voor een jaar vol foute dingen: de zanger bekogelt het huis van zijn buurman met eieren en maakt daarbij een schade van zo'n 20.000 dollar.

Waar over de 'eiergate' nog lacherig wordt gedaan door de showwereld, is dat in mei wel anders: het tieneridool wordt in Miami gearresteerd, omdat hij meedoet aan een straatrace. 

Op iedere entertainmentsite op de wereld is een foto te zien van de popster in zijn oranje gevangeniskloffie. Uiteindelijk komt Bieber van zijn juridische problemen af door een deal te sluiten.

Chris Brown komt in juni vrij, na ongeveer drie maanden in de gevangenis. De zanger wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende mishandelingen en vechtpartijen en heeft aan het eind van het jaar nog steeds een proeftijd openstaan in Washington en Los Angeles.

Bill Cosby krijgt het aan het eind van het jaar flink te verduren. De acteur wordt van alle kanten beschuldigd van misbruik: minstens vijftien vrouwen stappen naar voren met ongeveer hetzelfde verhaal, allen zijn ze gedrogeerd en seksueel misbruikt door The Cosby Show-acteur. Zijn advocaat blijft de zaken afdoen als onzin, terwijl Cosby weigert zich te mengen in de discussie.

Ook in ons koude kikkerlandje kennen we criminele beroemdheden: Dave Roelvink is maandenlang niet uit het nieuws weg te denken. De zoon van volkszanger Dries zou betrokken zijn bij diefstal waarbij voor zo'n 60.000 euro aan spullen is gestolen uit het huis van een meisje met wie Dave het bed heeft gedeeld.

Als klap op de vuurpijl verschijnen er twee video's online, waarin het meisje seksuele handelingen verricht bij de jonge Roelvink. Dave blijft zeggen dat hij onschuldig is, maar het onderzoek van de politie loopt nog.

Lekken naaktfoto's

Amerikaanse actrices en zangeressen worden in augustus slachtoffer van een ander soort criminaliteit: cybercrime. Jennifer Lawrence, Rihanna, Selena Gomez: niemand is veilig voor hackers, van iedereen verschijnt een naaktfoto online.

De FBI doet onderzoek en het lijkt erop dat een lek in de Apple dienst iCloud gebruikt is door de hackers, maar echt duidelijk wordt het niet. Vrouwelijk Hollywood is in elk geval woedend en spreekt van 'digitaal misbruik'.

Er is ook leuk nieuws in 2014: prins William en zijn vrouw Kate verwachten een tweede kindje. Zoon George krijgt er in april een broertje of zusje bij.

Ook bekende Amerikaanse actrices worden dit jaar mama: Scarlett Johansson krijgt dochter Rose, Mila Kunis en Ashton Kutcher worden de ouders van dochter Wyatt en Blake Lively kondigt aan zwanger te zijn.

Ook in Nederland genoeg babynieuws: Hollands trots Doutzen Kroes bevalt in juli van dochter Myllena, Lieke van Lexmond krijgt zoon Vik en ook Nikkie Plessen bevalt begin november van een zoon.

Afpersing De Mol

Voor Linda en John de Mol is er minder leuk nieuws: zij blijken al lange tijd bedreigd te worden door een onbekende man die enorme bedragen eist in ruil voor de veiligheid van de kinderen van de presentatrice. Op 5 december komt de moeilijke tijd voor de bekende familie tot een einde: hun 70-jarige afperser wordt gearresteerd en bekent.

Ook Albert Verlinde voegt zich in 2014 bij de lange lijst gescheiden BN'ers: hij en zijn man Onno Hoes (de burgemeester van Maastricht) overleven alle roddels over de affaires van Hoes niet en kondigen in oktober aan uit elkaar te gaan.

Ook de carrière van Hoes wordt slachtoffer van zijn affaires: in december kondigt hij aan op te stappen als burgemeester van Maastricht.

Koppels

Lange tijd lijkt het er op dat ook Beyoncé Knowles en haar Jay Z uit elkaar gaan. De roddels dat het huwelijk op knappen staat, blijven de roddeltijdschriften maar vullen. Aanleiding van de geruchten is een opstootje in een lift, waarbij de zus van Beyoncé flink intrapt op haar zwager.

De zangeres en haar man weerhouden zich er van een officiële reactie te geven, maar zetten social media helemaal vol met foto's van hun gezinsgeluk. Eind 2014 lijken de roddels er nooit geweest te zijn.

Kim Kardashian en Kanye West trekken zich niets aan van de scheidingstrend: de twee geven elkaar in mei het jawoord.

Met gouden toiletten, muren van bloemen en dure designeroutfits kan de bruiloft gerust extravagant genoemd worden. Vrijwel ieder bekend persoon op aarde is aanwezig bij de bruiloft, behalve de beste vriend van West: Jay Z. Die heeft het te druk met zijn eigen huwelijk redden.

George Clooney geeft in 2014 ook zijn jawoord. Nadat hij jarenlang volhield nooit meer te willen trouwen, is het advocate Amal Alamuddin die de felbegeerde vrijgezel voor het altaar krijgt. Even is heel Venetië in de ban van de Amerikaanse acteur.

2015 belooft nog veel meer geluk voor Clooney: hij en Alamuddin zouden een kindje willen adopteren.

Fotoserie: Achterklap in 2014

Begin 2014 is het Justin Bieber die het startsein geeft voor een jaar vol foute dingen: © Novum
Uiteindelijk komt Bieber van zijn juridische problemen af door een deal te sluiten. © AFP
Chris Brown komt in juni vrij, na zo’n drie maanden in de gevangenis. © AFP
De zanger wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende mishandelingen en vechtpartijen en heeft aan het eind van het jaar nog steeds een proeftijd openstaan in Washington en Los Angeles. © AFP
Bill Cosby krijgt het in 2014 flink te verduren: zo'n vijftien vrouwen zeggen seksueel te zijn misbruikt door de acteur. © AFP
© Hollandse Hoogte
Dave Roelvink zou betrokken zijn bij een diefstal waarbij voor zo'n 60.000 euro aan spullen is gestolen uit het huis van een meisje met wie Dave het bed heeft gedeeld. © Hollandse Hoogte
Amerikaanse actrices en zangeressen worden in augustus slachtoffer van een ander soort criminaliteit: cybercrime. © AFP
Rihanna, die niet bang is om wat vlees te laten zien op de rode loper en in haar clips, was ineens helemaal naakt te aanschouwen dankzij de hack. © AFP
Prins William en zijn vrouw Kate verwachten in april hun tweede kindje. © Getty Images,
Prins George krijgt in 2014 te horen dat hij een grote broer wordt. Zijn moeder is zwanger en verwacht in april te bevallen. © Hollandse Hoogte
Scarlett Johansson bevalt in september van dochter Rose. Echt zwanger zien we de actrice niet: in maart verschijnt ze voor het laatst op de rode loper. © Hollandse Hoogte
Mila Kunis en Ashton Kutcher zijn dit weekeinde getrouwd. © AFP
Blake Lively kondigt in oktober aan zwanger te zijn. De actrice en haar echtgenoot Ryan Reynolds vertellen regelmatig hoe blij ze zijn met de komst van hun eerste kind. © AFP
Doutzen Kroes en haar echtgenoot Sunnery James worden de ouders van dochter Myllena. © NU.nl/Hajar Elouarrat
Lieke van Lexmond wordt in 2014 voor het eerst moeder. De presentatrice bevalt van zoon Vic. © Hollandse Hoogte
Nikkie Plessen bevalt begin november van zoon Alain Robert Henri. © Hollandse Hoogte
John en Linda de Mol blijken in 2014 al zeker een jaar te worden bedreigd. Een onbekende man eist enorme bedragen. Op 5 december wordt de meneer in kwestie opgepakt. © Hollandse Hoogte
Albert Verlinde en Onno Hoes voegen zich in 2014 aan de lange lijst gescheiden BN'ers, na meerdere buitenechtelijke affaires van Hoes. © Hollandse Hoogte
Ook de carrière van Hoes wordt slachtoffer van zijn affaires: in december kondigt hij aan op te stappen als burgemeester van Maastricht. © ANP
Lange tijd lijkt het er op dat ook Beyoncé Knowles en haar Jay Z uit elkaar gaan. De roddels dat het huwelijk op knappen staat blijven de roddeltijdschriften maar vullen. © AFP
Eind 2014 lijken de roddels er nooit geweest te zijn. © AFP
Kim Kardashian en Kanye West lijken zich niets aan te trekken van de scheidingstrend: de twee geven elkaar het jawoord in mei. © AFP
Vrijwel ieder bekend persoon op aarde is aanwezig bij de bruiloft, behalve de beste vriend van West: Jay Z. Die heeft het te druk met zijn eigen huwelijk redden. © AFP
George Clooney geeft in 2014 ook zijn jawoord. Na jarenlang te hebben gezegd nooit meer te willen trouwen is het advocate Amal Alamuddin die de felbegeerde vrijgezel voor het altaar krijgt. © AFP