De schoenenverkoper die in 2009 werd aangevallen door een naakte man met een rauwe forel in de hand, meldt vijf jaar later dat er vrede is gesloten.

Eigenaar Robert van Dooren werd destijds in zijn hand gebeten, maar dat gebeurde in een vlaag van verstandsverbijstering. "De man maakte kenbaar dat hij het vervelend vond en daarmee is het voor ons klaar", aldus Van Doren in januari 2014.

Maar 2014 kent ook nieuwe incidenten waarin naakte mensen centraal staan. Op het vliegveld van Boston valt een naakte man door het plafond van een vrouwentoilet en bijt bij zijn vluchtpoging een man in zijn oor. Op de camping van het Brabantse Vinkel is een restaurant flink vernield door een naakte man. 

Een Australiër wil zijn partner verrassen door naakt in een wasmachine te kruipen, maar moet gered worden door de brandweer. En een Britse man moet een lange celstraf uitzitten, omdat hij jarenlang naakt door koeienvlaaien wentelde.

Het Europees Hof heeft dit jaar besloten dat naaktlopen geen mensenrecht is. De zaak is aangespannen door een Brit die steeds wordt opgepakt wanneer hij in het openbaar zonder kleren verschijnt.

Het Hof vindt zijn gedrag "verontrustend en moreel en anderszins aanstootgevend". De Brit kan naar eigen zeggen niks anders en gaat gewoon door met naaktlopen. 

Gewoon een dikke paling

Ecomare heeft een aantal tropische vissen gevonden aan de Nederlandse kust. Bij het zien van een foto van een extreem dikke aal denkt men weer beet te hebben. Het uit de kluiten gewassen beest lijkt op een zogeheten zeldzame congeraal.

Maar nader onderzoek wijst uit dat het slechts om een dikke paling gaat, die zich waarschijnlijk tegoed heeft gedaan aan iets te veel garnalen.

Op Kreta wordt maandenlang gezocht naar een krokodil die zich schuilhoudt in een stuwmeer. Mogelijk is het dier vrijgelaten door zijn eigenaar. De vermaarde Franse krokodillenvanger Olivier Behra heeft er enkele mislukte pogingen opzitten, waardoor het beest met de naam Sifis nog altijd rondzwemt in de Griekse wateren.

Meer dierennieuws in het buitenland: op Barbados is een lam zonder hoofd en torso geboren, een inwoner van het Saoedi-Arabische Medina treft een meterslange anaconda aan in zijn toiletpot en in de Canadese stad Newfoundland bestaat de kans dat een blauwe vinvis kan ontploffen

Groots huwelijksaanzoek

Een man uit IJsselstein wil begin december zijn vriendin verrassen met een huwelijksaanzoek vanuit een hoogwerker, maar de kraan valt tot twee keer  toe op het dak van de achterburen.

Het stel vertrekt desondanks naar Parijs om de verloving te vieren, maar keert toch weer terug om excuses aan te bieden aan de buren. 

Goedkoop voedsel

De Ikea in Delft moet noodgedwongen af van het 1 euro-ontbijt in het weekend. De afrit van de A13 loopt namelijk steeds vast met bezoekers van de vestiging die de goedkope maaltijd willen nuttigen en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Een Duitse bakkerij belooft een gratis broodje bij elk doelpunt dat het Duitse team op het WK Voetbal zou scoren. Helaas voor de eigenaar wordt Brazilië in de halve finale ingemaakt met maar liefst 7-1. Hordes mensen claimen vervolgens hun gratis broodje.

Ook in Nederland leidt een soortgelijke actie tot een stormloop: na de gewonnen wedstrijd tegen Spanje (5-1) heeft een kledingwinkel voor elk Nederlands doelpunt 10 euro korting moeten geven bij het kopen van schoenen.

Diefstal

In het buitenland hebben flink wat dieven hun slag geslagen. Een greep uit de gestolen goederen van dit jaar: damesonderbroeken, een banaan, een fles frisdrank (waarbij de dief een draaiende kettingzaag en een bloempot op zijn hoofd heeft), vijf brandweerwagens, een leeuw, een lijkwagen en het gazon van de buren

Ook de Nederlandse politie heeft haar handen vol. Zo ontvreemdt een man uit Spijkenisse tientallen fietszadels in zijn woonplaats en heeft iemand uit Oirschot meer dan honderd verkeersborden gestolen. 

Daarnaast heeft een Amsterdammer drie lokfietsen in een jaar gestolen, krijgt de politie van Zwolle hulp van een bewoner die op een inbreker gaat zitten en wordt een horecagelegenheid  in Dordrecht maandenlang geteisterd door een gloeilampendief.

Beroepsklager

Meer justitiële problemen in Dordrecht: een 'beroepsklager' bestookt de gemeente al jaren met vele brieven, faxen en e-mails, soms wel zeventig keer per dag. De rechtbank heeft dat teruggebracht naar twee brieven per maand. 

Ook voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, bijgenaamd DSK en bekend van het seksschandaal met een kamermeisje, heeft een zaak voor de rechter gebracht. Hij wil niet dat een Belgische seksclub DSK heet.

Volgens het 'relaxbedrijf' staat de naam voor Dodo Seks Klub. Toch stelt de rechtbank de oud-topman in het gelijk. 

Wereldrecords

Tenslotte zijn er in 2014 weer diverse wereldrecords gebroken. Een Oostenrijker doet dat door een Boeing 777 met een touw 14,5 meter achter zich te trekken.

En een Engelse man heeft zoveel mogelijk tomaten uit één zaadje geoogst: 1.355

Verder sneuvelden de oude wereldrecords aardappelschillen, computerspellen spelen, pannenkoeken stapelen, bier sjouwen, koeien melkentelevisie kijken en weerbericht presenteren.

Jaarcompilatie: De meest opmerkelijke video's van 2014