Op achterklapgebied gaat 2012 vooral de boeken in als het jaar van een groot aantal scheidingen. Ook mishandelingen door een kickbokser en de naaktfoto’s van een prinses kregen veel aandacht.

Na een huwelijk van twaalf jaar maakten Ruud Gullit en Estelle Cruijff bekend te gaan scheiden. De vele affaires van Gullit leken voor Cruijff de druppel. Al vrij snel kwam aan het licht dat Cruijff was gevallen voor Badr Hari. In de kickbokser vond Cruijff iets wat ze lang had gemist. 

De relatie van Cruijff en Hari wordt al vrij snel op de proef gesteld. Tijdens het dancefeest Sensation White zou Hari de ondernemer Koen Everink hebben toegetakeld. Hari ontkent betrokken te zijn, maar wil wel meewerken aan het onderzoek. Aan het einde van 2012 zit de kickbokser vast op verdenking van poging tot doodslag en zijn er meerdere aanklachten tegen hem wegens mishandeling.

Cruijff heeft het moeilijk maar bekijkt de zaak ook van de positieve kant: de band tussen de twee is alleen maar sterker geworden.

Tom Cruise en Katie Holmes

Nog een scheidingszaak die de gemoederen bezighield was die van Tom Cruise en Katie Holmes. De aanleiding is nooit naar buiten gekomen, maar alle vingers wijzen naar de Scientologie Kerk, waar Cruise een fervent lid van is. Holmes was bang dat hun enige kind Suri teveel bij het geloof betrokken zou raken. Dit wordt echter ook ontkend door ingewijden.

Het stel kan gelukkig nog door één deur en de scheiding was binnen een paar weken geregeld.

Heidi Klum en Seal

Heid Klum en Seal waren uit elkaar gegroeid en dus besloten ook zij een punt achter hun zevenjarige huwelijk te zetten  'Mensen zagen ons altijd lachend en gelukkig, maar dat kwam vaak niet overeen met de werkelijkheid', vertelde het supermodel. Klum is inmiddels gelukkig met haar bodyguard.

Eén van de jongste Hollywoodkoppels had dit jaar zijn eerste crisis te verwerken. Kristen Stewart onthulde namelijk dat ze haar vriend Robert Pattinson had bedrogen met regisseur Rupert Sanders. Er volgde een moeilijke periode voor het stel, dat elkaar kent van de Twilight-films. Pattinson erkende dat zijn wereld was ingestort en Stewart hoopte alleen maar dat Pattinson haar zou vergeven. Ze gaan het alsnog proberen.

Nog een jong koppel in de problemen: Justin Bieber en Selena Gomez  Voor Gomez was vooral het feit dat Bieber veel contact had met andere meisjes de druppel en ze wees hem de deur. Bieber wil haar graag terug en belooft 'beterschap'. 

Trijntje Oosterhuis

In Nederland vooral liefdesverdriet voor Trijntje Oosterhuis: ze scheidt van haar man Sander van den Eeden. Geruchten dat haar ex talloze keren is vreemdgegaan spreekt de zangeres tegen. 

Ook Eva Jinek en Bram Moszkowicz zetten (wel-niet-wel) een punt achter hun relatie. Drukke carrieres zouden de oorzaak zijn van de breuk.

En nog een verbroken relatie: na elf jaar besloot Caroline Tensen haar partner de deur te wijzen.

Liefdesgeluk in Volendam

Maar: Ook was er genoeg liefdesgeluk dit jaar. Zo trouwde Simon Keizer met zijn Annemarie Hoek. Eerst in het geheim, later voor iedereen. Ondertussen werd collega Nick Schilder voor de tweede keer vader.

Het populaire zangersduo heeft sowieso bevlogen jaar achter de rug, het was zo druk dat Nick inmiddels een stapje terug heeft gedaan. Ook Simon onthult dat hij op de rand van een burn-out zat.

Ondertussen gaat het met het huwelijk van vriend Jan Smit gesmeerd. De volkszanger mocht dit jaar het katoenen bruiloft vieren. 

Nieuwe liefde

Zanger Ben Saunders vormt met Yvonne Coldewijer, ook bekend als Keet, een nieuw showbizzkoppel

En Adam Curry trouwde maar liefst twee keer met zijn Micky Hoogendijk. 

Nieuw leven

Ook was er geluk voor Ben's broer Dean Saunders, die vader is geworden van zoon London

Jessica Simpson beviel dit jaar van dochter Maxwell. Nog een zangeres met een baby is Adele. Een naam is nog altijd niet bekendgemaakt.

Nicolette Kluijver kan haar geluk helemaal niet op: ze is dit jaar én getrouwd én moeder geworden

Ook realtyster Barbie is helemaal gelukkig, ze is getrouwd met haar Michael van der Plas en bevallen van dochter

Voor Justin Timberlake en Jessica Biel waren er geen belemmeringen meer om het jawoord aan elkaar te geven, de twee trouwden dit jaar in Zuid-Italië.

Snel vergeten

Voor Jon Travolta is 2012 een jaar om snel te vergeten. Hij werd aangeklaagd voor het aanranden van niet één, maar vier masseurs. Ook zou de acteur in de jaren '80 een relatie met zijn piloot hebben gehad.

Travolta weerspreekt alles en ook is er bewijs dat hij op het moment van de vermeende aanranding niet in de buurt was van een masseur. Die aanklacht is dan ook weer ingetrokken.

In Nederland krijgt verslavingsdeskundige Keith Bakker dit jaar te horen dat hij vijf jaar de cel in moet. De rechtbank acht bewezen dat Bakker zeven meisjes en jonge vrouwen seksueel heeft misbruikt. Het is vooralsnog geen pretje voor hem in de bak, want hij zegt zwaar te zijn mishandeld door twee medegedetineerden 

Brits koningshuis

Het jaar eindigde met heugelijke nieuws vanuit het Britse koningshuis: Kate Middleton en prins William verwachten hun eerste kind. Minder leuk nieuws voor Middleton was er vanwege het tonen van toplessfoto’s door een Frans magazine. Eerder had haar zwager Prins Harry er al last van: hij werd feestend en poedelnaakt in een hotelkamer van Las Vegas betrapt.

Achterklap in 2012

Na een huwelijk van 12 jaar besluiten Estelle Cruijff en Ruud Gullit te scheiden. De affaires van Gullit leken de druppel. © NU.nl/Erik Blokland
Cruijff vindt echter al snel een nieuwe liefde bij kickbokser Badr Hari. © ANP
De nieuwe relatie werd meteen op de proef gesteld. Badr Hari wordt opgepakt omdat hij de ondernemer Koen Everink zou hebben toegetakeld. © NU.nl/johnny rinsma
Nog een scheidingszaak die de gemoederen bezighield was die van Tom Cruise en Katie Holmes. Aanleiding is nooit naar buiten gekomen. © WENN
Volgens roddels is de scheiding echter te wijzen aaan de Scientologie Kerk, waar Cruise een fervent lid van is. Holmes was bang dat hun enige kind Suri teveel bij het geloof betrokken zou raken. © WENN
Ook Heidi Klum en Seal gingen na zeven jaar huwelijk uit elkaar. Volgens Klum waren ze 'uit elkaar gegroeid'. © WENN
Heidi Klum is na de scheiding een stel met haar bodyguard. © WENN
Kristen Stewart onthulde dat ze haar vriend Robert Pattinson had bedrogen met regisseur Rupert Sanders. Het stel is echter niet uit elkaar. © WENN
Justin Bieber en Selena Gomez maken een einde aan hun relatie. Voor Gomez was vooral het feit dat Bieber veel contact had met andere meisjes de druppel. © Wenn
Ook voor Trijntje is dit geen goed jaar geweest. Ze scheidt van haar man Sander van den Eeden. © NU.nl/Danny van den Berg
Bram Moszkowicz en ex-vriendin Eva Jinek bij het RAI Theater tijdens de premiere van Nova Zembla. © ANP
Simon Keizer trouwde met zijn vriendin Annemarie Hoek. Eerst in het geheim, maar later voor iedereen. © ANP
Ook goed nieuws voor zijn collega Nick Schilder: hij wordt voor de tweede keer vader. Het populaire zangersduo heeft sowieso bevlogen jaar achter de rug, het was zo druk dat Nick inmiddels een stapje terug heeft gedaan. Ook Simon onthult dat hij op de rand van een burn-out zat. © ANP
Barbie had dubbelgeluk: ze trouwde én ze kreeg een baby. © ANP
De Nederlandse verslavingsdeskundige Keith Bakkermoet vijf jaar de cel in. De rechtbank acht bewezen dat Bakker zeven meisjes en jonge vrouwen seksueel heeft misbruikt. © ANP
John Travolta is dit jaar aangeklaagd wegens het aanranden van vier masseurs. Gelukkig voor Travolta zijn de aanklachten weer ingetrokken wegens gebrek vaan bewijs. © Wenn
Het jaar eindigde met heugelijke nieuws vanuit het Britse koningshuis: Kate Middleton en prins William verwachten hun eerste kind. © AFP
Minder leuk nieuws voor Kate Middleton eerder dit jaar: Een Frans magazine toonde toplessfoto's van de prinses. © ANP