Het was weer een roerig jaar in showbizzland. Martijn Krabbé werd beschuldigd van verkrachting, de dochter van Connie Breukhoven roofde de kluis van haar vader leeg en Amy Winehouse overleed vanwege alcoholmisbruik.

Niet iedereen kijkt terug op een prettig jaar. Zo moesten Mitch en Janis Winehouse dit jaar hun zeer getalenteerde dochter Amy begraven.

Al jaren was de Britse zangeres ernstig verslaafd, maar uitgerekend dit jaar leek het wat beter te gaan. Desalniettemin stierf Amy aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Ze is bijgeschreven als lid van de Forever 27 Club.

winehouse
Bloemen bij het huis van de overleden Amy Winehouse.
Foto: Wenn.com

Verkrachting

Martijn Krabbé zal 2011 het liefst uit zijn geheugen willen wissen. Zijn huwelijk met Amanda hing al een tijdje aan een zijden draadje, en toen was daar ineens zijn ex Tessa. In mei beschuldigde zij hem van verkrachting en mishandeling. Onder invloed van harddrugs en drank zou hij haar bij de keel hebben gegrepen.

Martijn liet onmiddellijk weten dat het verhaal van geen kanten klopte. Volgens de presentator was het Tessa die hém had mishandeld, en dus stapte ook Martijn naar de politie voor een aangifte.

Dat kon Tessa niet verkroppen. En dus lekte ze bewijs naar de roddelbladen. Foto's van blauwe plekken en vreemde smsjes die zij en Martijn hadden uitgewisseld. Zo bleek uit een van de berichten dat Tessa geen aangifte zou doen als Martijn ervoor zou zorgen dat zij met zijn collega Wendy van Dijk op de foto kon. Opmerkelijk...

460martijnkrabbe
De ex van Martijn Krabbé laat haar blauwe plekken zien in
Story

Gelukkig voor Martijn besloot het Openbaar Ministerie hem niet te vervolgen wegens gebrek aan bewijs. Maar daarmee kon de nare periode nog niet worden afgesloten. Zijn vrouw Amanda - die dit jaar naakt ging voor Playboy - onthulde in een interview dat ze Martijn had bedrogen tijdens hun huwelijksdip. De twee wonen nu apart, maar het stel werkt hard aan hun relatie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Kluisroof

Ook voor Hans en Connie Breukhoven zal 2011 de boeken ingaan als een vervelend jaar. In januari ontdekte Hans dat de kluis met kostbare inhoud in zijn villa in Wassenaar was verdwenen. Hans wees direct naar zijn adoptiedochter Constanza en haar vriend Mohammed. "De vriend van mijn dochter is een Marokkaanse crimineel", zo zei hij in een interview.

En daarmee begon het publiekelijke moddergooien. Constanza liet weten dat ze haar vader haat en dat hij wat haar betreft dood kan vallen. Ze zei verder met een schokkende biografie te komen, waarin ze niemand zal sparen. Bovendien dreigde ze haar moeder met een rechtzaak.

Constanza werd in juli veroordeeld voor de kluisroof. Haar vriend - inmiddels haar verloofde - moet nog voorkomen.

460 constanza
Constanza werd veroordeeld voor een kluisroof.
Foto: ANP

Conrad Murray

Een andere geruchtmakende rechtszaak die dit jaar veelvuldig het nieuws haalde was die van Conrad Murray, de lijfarts van de in 2009 overleden Michael Jackson. De rechter veroordeelde hem in november tot vier jaar celstraf vanwege de dood van de King of Pop. Murray had Jackson narcosemiddelen toegediend, die hem fataal werden.

De lijfarts heeft het bepaald niet prettig in zijn cel. Zo zou hij behandeld worden als Hannibal Lecter en zou hij zelfmoord hebben willen plegen.

Keith Bakker

Keith Bakker is er beter aan toe in zijn cel. De bekende verslavingsdeskundige zit momenteel in de bak op verdenking van seksueel misbruik van negen vrouwen en meisjes die hij in zijn afkickkliniek behandelde. Hij zou seksueel contact hebben gehad met verschillende patiëntes.

Bakker, die dit jaar ook nog eens vader werd van een tweeling, zit inmiddels al maanden vast. Hij geeft toe dat hij over de schreef is gegaan, maar ontkent de aanklachten. De rechtszaak loopt nog.

Charlie Sheen

Ook voor Charlie Sheen was 2011 memorabel. De acteur begon het nieuwe kalenderjaar met een overdosis coke en in maart werd hij ontslagen uit de razendpopulaire sitcom Two and a Half Men. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de acteur. Volgens zijn ex-vrouw was Sheen gek geworden. Hij kraamde enkel nog onzin uit, kwam het nieuws vanwege een orgie met drie pornoactrices, en ook zwaaide Sheen met een manchete op het dak. Dat bleef niet zonder gevolgen. Zijn godinnen moesten niets meer van de seksgod hebben.

charlie sheen
Charlie Sheen drinkt tijgerbloed voor het oog van de camera's.
Foto: Wenn.com

'The Sperminator'

Iemand anders die dit jaar flink in aanzien daalde was acteur en oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger. In mei onthulde 'Arnie' zelf dat hij een buitenechtelijk kind heeft met een van de personeelsleden van zijn familie. In Hollywood sloeg het nieuws in als een bom. Schwarzenegger - inmiddels beter bekend als The Sperminator' - en zijn vrouw Maria waren met hun 25-jarige huwelijk immers zo'n beetje het langstgetrouwde koppel in entertainmentland.

Relatiebreuken

Maar er sneuvelden meer relaties en huwelijken op geruchtmakende wijze. Hugh Hefner werd - nog nét niet voor het altaar - gedumpt door zijn jonge blondine, Bridget en Johnny gingen (met een fikse ruzie?) uit elkaar. Arie Boomsma verbrak zijn verloving, en naar verluidt is ook het huwelijk van Ben Saunders van de baan. Kim Kardashian haalde haar boterbriefje wel, maar gaf 72 uur later al de brui aan haar huwelijk.

Verder gaan ook Claudia de Breij, Jennifer Lopez, Barry Atsma en Kluun weer als vrijgezel door het leven.

ben saunders soraya
Ben Saunders en Soraya. Wel of niet bij elkaar?
Foto: NUfoto/Danny van den Berg

Huwelijken en baby's

Gelukkig was er ook goed nieuws in 2011. Huwelijksklokken luidden er voor Jan Smit, Roel van Velzen, Sander Lantinga, Belinda Meuldijk, Jeroen van der Boom, Paul McCartney, Robin Williams, Winston en Renate, Daan en Bracha, Jim en Bettina, William en Kate en prins Albert van Monaco.

Baby's werden dit jaar bezorgd bij onder anderen Doutzen Kroes, Nick Schilder en Victoria Beckham. Nicolette van Dam en Beyoncé zijn op dit moment in verwachting en ook Rob de Nijs wordt weer vader. Ook presentator Rob Kamphues blijkt dit jaar ineens vader te zijn. Een dna-test wijst uit dat hij een kind heeft verwekt tijdens zijn kortstondige verhouding met Mona-Liza Machado.

460 lindsay lohan
Actrice Lindsay Lohan staat dit jaar terecht wegens diefstal van een dure ketting. Ze hoeft niet de gevangenis in, maar krijgt een taakstraf en huisarrest opgelegd.
Foto: Getty Images