Terreurgroep IS claimt de oude Syrische stad Palmyra te hebben heroverd. Ook Syrische activisten zeggen dat IS de stad weer heeft ingenomen. 

Zowel het IS-gerelateerde persbureau Amaq als het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens berichten over de herovering.

De gouverneur van Homs, het district waarin Palmyra ligt, zegt volgens de Syrische staatstelevisie dat het leger er alles aan doet om Palmyra weer in handen te krijgen. Volgens BBC wordt hevig gevochten om de stad. 

Eerder wisten de Russen met luchtaanvallen een opmars van IS-strijders nog te stoppen. Zaterdag drong IS Palmyra binnen, terwijl de stad sinds maart weer in handen van het Syrische leger was. 

In de strijd tegen IS focust het regime van Bashar al-Assad momenteel op Aleppo en Raqqa. Bij Palmyra werd de troepenmacht ingeperkt; mogelijk heeft IS daar nu van geprofiteerd. Volgens het Russische staatspersbureau Sputnik heeft IS zondag vijfduizend strijders van Mosul naar Raqqa verplaatst. 

Hoe verloopt de strijd tegen Islamitische Staat?
Hoe verloopt de strijd tegen Islamitische Staat?

Aleppo

Rebellen meldden eerder dat Rusland en de Verenigde Staten gezamenlijk een voorstel hebben gedaan voor een veilige aftocht van de rebellen uit het door Syrische regeringstroepen belegerde deel van Aleppo. Rusland ontkende het voorstel echter.