Strijders van Islamitische Staat hebben tientallen burgers gedood in de afgelegen Afghaanse provincie Ghor. Zij deden dit uit wraak nadat de politie een IS-commandant had neergeschoten.

De leider van de islamitische terreurorganisatie werd eerder deze week gedood tijdens een operatie van de lokale politie.

Als reactie werden zeker dertig inwoners van een stad nabij de ruïnes van de oude antieke stad Firozkoh ontvoerd en geëxecuteerd. Onder de slachtoffers waren ook kinderen. De politie vond de lichamen woensdagochtend.

De provincie Ghor in het westen van Afghanistan geldt niet als een bolwerk waar Islamitische Staat heel actief is. De terreurgroep centreert haar activiteiten meestal in het oosten van Afghanistan.

Pakistan

De Afghaanse president Ashraf Ghani verklaarde in maart dat IS uit zijn land was verdreven. Maar sindsdien heeft de organisatie talloze aanvallen en aanslagen uitgevoerd, waarbij honderden mensen om het leven zijn gekomen.

Islamitische Staat eiste dinsdag een grote aanslag in Pakistan op. Strijders overvielen een Politie Academie en doodden daar vele tientallen cadetten.