De mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties zei dinsdag meldingen te hebben ontvangen uit de omgeving van de Iraakse stad Mosul waaruit blijkt dat afgelopen week tientallen burgers en voormalige politieagenten zijn gedood door IS.

Rupert Colville, woordvoerder van de VN zei tijdens een persconferentie dat op 20 oktober de lichamen van zeventig burgers zouden zijn gevonden in het dorpje Tuloul Naser. Zij zouden zijn doodgeschoten.

Zondag zouden vijftig voormalige politieagenten die werden vastgehouden in de buurt van Mosul zijn gedood door de terreurorganisatie.

Colville maakte duidelijk dat de meldingen afkomstig zijn van bronnen die de VN in het verleden ook heeft gebruikt en dat het lastig is om deze informatie op dit moment volledig te verifiëren.

Het Iraakse leger en Koerdische eenheden zetten vorige week maandag de aanval in op de Noord-Iraakse stad die nu nog in handen is van IS. Steeds vaker worden in de omgeving van Mosul slachtoffers van IS gevonden. Bovendien hebben de terroristen burgers naar de rand van de stad overgebracht, van wie Irak aanneemt dat ze als menselijk schild zullen worden gebruikt.

Hoe verloopt de strijd tegen Islamitische Staat?

Hoe verloopt de strijd tegen Islamitische Staat?
Hoe verloopt de strijd tegen Islamitische Staat?