De hackersgroep Anonymous beweert bewijs te hebben dat Islamitische Staat van plan is zondag wereldwijd aanslagen te plegen. 

De terreurbeweging zou van plan zijn aanslagen te plegen in Frankrijk, Libanon, Italië, Indonesië en de Verenigde Staten. Dat meldden internationale media zaterdag.

In een interview met International Business Times zegt de hackersgroep de autoriteiten op de hoogte te hebben gesteld.

De groepering wil de sites waarop ze bewijs zegt te hebben gezien niet openbaar maken. ''We hebben expres geen links gedeeld omdat die dan onmiddellijk gewist zouden worden en niemand het bewijs zou geloven'', stelt Anonymous, die na de aanslagen in Parijs beloofde de aanval op IS te intensiveren.

Concerten

In Frankrijk zouden een inmiddels afgelaste demonstratie voor vrouwenrechten en twee concerten als doelwit zijn aangemerkt. In de Verenigde Staten zou een belangrijke worstelwedstrijd in Atlanta worden bedreigd en in Rome de katholieke viering Christus Koning.

Een optreden van Five Finger Death Punch in Milaan zou eveneens op de lijst van doelwitten staan. Die band trad afgelopen week nog op in de Heineken Music Hall.

Een katholieke viering in Libanon en een islamitische bijeenkomst in Indonesië dreigen ook te worden aangevallen, stelt Anonymous.

In verschillende media wordt getwijfeld of de publicatie wel van Anonymous zelf afkomstig is. Via het twitteraccount van de groep, @YourAnonNews, wordt dat in elk geval ontkend.