AMSTERDAM - Windows Live OneCare is opnieuw als laatste geëindigd in een test van antivirusprogramma's. Het liet bijna een op de vijf virussen door.

AV Comparatives, een onafhankelijke testsite voor virusbestrijding, hield zeventien antivirusprogramma's tegen het licht. Daarvan voldeed alleen OneCare niet aan de minimale eisen van AV Comparatives: van de ruim 500 duizend virussen die de testers op het programma losliet, werd slechts 82,4 procent (PDF)gedetecteerd.

Volgens AV Comparatives kwam het AntiVirusKit van G DATA het beste uit de test. Dat programma herkende 99,45 procent van de virussen.

GeCAD

Microsoft betrad de antivirusmarkt in mei 2006, nadat het twee jaar eerder het Roemeense beveiligingsbedrijf GeCAD had overgegenomen.

Consumentenbond

OneCare kreeg al eerder kritiek van de Consumentenbond. In een test hield OneCare slechts achttien procent van de virussen tegen. Vlak voor publicatie van het onderzoek bleek OneCare "aanzienlijk verbeterd" te zijn, waarop de bond een waarschuwing tegen het gebruik van het programma introk.

In de laatste test van de Consumentenbond detecteerde OneCare eveneens 82 procent van de virussen.