RIJSWIJK - Op internet is Esmée Denters al wereldberoemd. De 18-jarige Gelderse vliegt maandag naar de Verenigde Staten om een platencontract in de wacht te slepen.

Volgens haar manager Jonathan is het echter niet zeker dat Esmée ook daadwerkelijk een contract ondertekent. "Haar fanbase op internet is zo groot dat we misschien wel zelf een album gaan produceren."

Esmée Denters deed in 2005 mee aan het televisieprogramma Popstars - The Rivals. Daar werd ze al in de eerste auditieronde uitgeschakeld. Toch gaf de Oosterbeekse niet op. Ze nam met de webcam een nummer op en plaatste de video vijf maanden geleden op YouTube.

Pink

"Esmée wilde kijken hoe ver ze kon komen. Haar filmpje van het nummer 'Anything is possible' werd in drie dagen bekeken door 1,3 miljoen mensen. Toen is het succes begonnen", aldus haar manager.

Ze verzamelde zoveel fans op het internet dat het ook de platenmaatschappij is opgevallen. Maandag vliegt de tienerster met haar manager naar Philadelphia, om met verschillende maatschappijen en producers te praten over een contract. Daarnaast gaat Denters een opname maken met producer Billy Men, die onder anderen met wereldster Pink werkt.

Spanning

"We zitten nu in de tweede fase van de besprekingen en hopen op een zo goed mogelijke deal voor Esmée. Alle opties zijn nog open, ook de mogelijkheid dat we alles zelf gaan doen is aanwezig. Ze heeft gezonde spanning, maar het is een nuchtere meid. Esmée weet dat dit heel speciaal is maar ze neemt haar succes ook met een korreltje zout want het kan zo weer over zijn."