WOERDEN - De drinktest op internet blijkt bijzonder in trek. Sinds half december kunnen mensen op de site Drinktest kijken of hun alcoholconsumptie de toets der kritiek kan doorstaan. In de eerste twee weken hebben al meer dan 100.000 mensen de site bezocht.

De bezoekers kunnen anoniem een vragenlijst invullen. Overmatige drinkers worden in de gelegenheid gesteld vervolgens een tweede vragenlijst in te vullen voor een persoonlijk advies, waarin ook staat welke gevolgen hun gedrag voor hun gezondheid kan hebben. De site is vooral bestemd voor volwassenen.

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) heeft de website ontwikkeld. Het instituut is heel blij met het grote aantal bezoekers. Dat zijn er al net zoveel waarop voor heel 2003 was gerekend.

In januari liep de belangstelling enigszins terug, maar toch trok de website in de eerste twee weken van het jaar 16.000 mensen. Ongeveer driekwart van alle bezoekers maakt de eerste test. Daarna gaat bijna de helft verder met de tweede vragenlijst.