PYONGYANG/RIJSWIJK - Noord-Korea heeft sinds kort een eigen website om zich aan de buitenwereld te tonen. Voor wie foto's van het land, de visie van het regime in Pyongyang, de werken van de Grote Leider Kim Il-sung (1912-1994) of zijn zoon de Geliefde Leider en huidige president Kim Jong-il wil doornemen is er www.korea-dpr.com.

De pagina biedt informatie aan in het Engels, Spaans, Noors, Pools en esperanto. Tal van links zoals naar het nationale persbureau KCNA en naar de Korea Vriendschapsvereniging (KFA) geven onder meer voorlichting over reizen naar het stalinistische land. KFA biedt ook alvast 'souvenirs' te koop aan voor wie niet naar het land wil komen.

Een kleurrijke muismat voor bij de computer bijvoorbeeld, is te bestellen bij KFA en moet in dollars worden betaald. Op de mat staat een stalinistische afbeelding die als 'Socialistische Verworvenhedenmuismat' te koop is voor 12,99 dollar. Een golfshirt met het wapen van Noord-Korea erop is 20 dollar. Een baseballpet met KFA-logo kost 15 dollar.

De website vermeldt voor belangstellenden die wel willen komen dat de euro betaalmiddel is. Amerikaanse dollars zijn niet welkom. De pagina is ook erg nuttig voor verzamelaars van postzegels uit de Democratische Volksrepubliek Korea.