AMSTERDAM - Rachel Hazes bewaakt de nagedachtenis aan haar overleden man André streng. De weduwe van de in 2004 overleden volkszanger beschuldigt de fansite AndréHazesFan.nl ervan beeld- en geluidsmateriaal van Hazes onrechtmatig te gebruiken.

Bekijk video

De makers van de site hebben daarop hun conclusies getrokken en halen de webpagina binnenkort uit de lucht.

Op de website schrijven de makers de aanval van Rachel Hazes te betreuren. Ze zeggen verbaasd te zijn over de brief die ze onlangs van de advocaat van Rachel ontvingen. "Er is de afgelopen jaren veel telefonisch contact geweest met het impresariaat van Hazes, Melvin producties B.V.," verklaren zij.

"Na zijn dood werden we zelfs uitgenodigd door Rachel en de kinderen om bij de afscheidsceremonie in de Amsterdam Arena op het veld te zitten bij de familie en genodigden. Dit als dank voor wat we al die jaren voor André hadden gedaan door middel van onze website."

Herdenkingsconcert

De stichting André Hazes fan.nl gaat nog wel door met de organisatie van een herdenkingsconcert voor de volkszanger die dit jaar 56 zou zijn geworden. "Dat doen we puur voor André en zijn fans. Daarna zullen we de stichting opheffen." Het muzikale eerbetoon '56 jaar André' wordt 29 juni gehouden in The Powerzone in Amsterdam. Onder anderen Corry Konings, Grad Damen, Mick Harren en Arie Hazes, de broer van André, treden op tijdens dit concert.

André Hazes overleed in september 2004 op 53-jarige leeftijd.