EMMEN - Het Dierenpark Emmen wordt al een week overspoeld met telefoontjes als gevolg van een oude grap. Bellers vragen massaal of meneer of mevrouw De Leeuw ook aanwezig is. Volgens een woordvoerster gaat het tot nu toe om duizenden telefoontjes.

"Op piekmomenten krijgen we wel honderd telefoontjes per uur. Wie erachter zit? Tja, wisten we het maar", zei ze donderdag.

De telefoontjes begonnen een week geleden. "Veel mensen hebben een sms'je gekregen, dat zogenaamd door een vriend verzonden is. In het berichtje staat dat meneer of mevrouw De Leeuw voor hem of haar heeft gebeld en of hij die even terug wil bellen." Vervolgens staat het nummer van het Dierenpark vermeld.

Na het weekeinde heeft de dierentuin een bericht op het antwoordapparaat opgenomen waarin melding wordt gemaakt van de grap. "Daardoor krijgen we nu al een stuk minder bellers voor De Leeuw aan de lijn." Wel zit er nog steeds een extra medewerker bij de receptie.

Efteling

Het gaat om een oude grap. In het verleden deed een variant de ronde, waarin mensen werd verzocht contact op te nemen met de heer (Holle Bolle) Gijs, via het telefoonnummer van De Efteling.

De dierentuin in Emmen heeft overigens geen leeuwen.