AMSTERDAM - Geenstijl verwacht later dit jaar toch een televisieprogramma te gaan maken. Dat zegt hoofdredacteur Dominique Weesie in een interview met magazine Bright.

Het populaire weblog en jongerenomroep BNN besloten eind januari om 'Steengeyl' niet uit te zenden, nadat de netcoördinator van Nederland 3 het programma naar één uur 's nachts had verplaatst. Weesie zegt echter nog altijd met de omroep samen te werken. Hij hoopt in de zomer alsnog met uitzenden te kunnen beginnen.

Kritiek

Weesie wuift in het interview de felle kritiek weg die het programma van reageerders op Geenstijl kreeg. Volgens de hoofdredacteur was die afkomstig van een klein aantal mensen. "De grootste critici waren vijfentwintig man die zich speciaal voor de gelegenheid hadden geregistreerd. Van die nieuwe IP-adressen waren er acht afkomstig van het Mediapark."

'Buitengewoon kwetsend'

Steengeyl zou wekelijks op voor Geenstijl kenmerkende wijze de actualiteit behandelen. Het weblog en BNN omschreven het programma als "ongefundeerd, tendentieus en buitengewoon kwetsend".

Naast het televisieprogramma maakt Geenstijl ook al filmpjes op Geenstijl.tv.