NIJMEGEN - De Radboud Universiteit in Nijmegen blijft erbij dat het bedrijf Hollandsch Goed, dat pornosites beheert en exploiteert, van het universitaire kennispark Mercator moet vertrekken. Dat zei een woordvoerder van de universiteit vrijdag.

"Het bedrijf is een zusteronderneming van ict-bedrijf Blixem. Wij hebben een huurcontract gesloten met Blixem en niet met Hollandsch Goed", aldus de woordvoerder. "Er is hier sprake van een soort onderhuur waarvan wij geen weet hadden."

Kenniseconomie

Hollandsch Goed, beheerder van onder meer de site hookers.nl, liet donderdag nog weten dat het altijd open is geweest over haar activiteiten. Desondanks had de universiteit er geen weet van. "De activiteiten van Hollandsch Goed passen absoluut niet in de filosofie van het kennispark. Het draait hier om onderzoek ter versterking van de kenniseconomie", aldus de universiteitswoordvoerder. De universiteit heeft juristen ingschakeld.

Hollandsch Goed wil de kwestie in een gesprek met de universiteit oplossen, aldus een woordvoerster van het bedrijf vrijdag. Verder wil het internetbedrijf niet inhoudelijk reageren.