AMSTERDAM - De politie heeft tijdens een twee uur durende huiszoeking de computers van Wim Dankbaar in beslag genomen. Dit meldt het weblog Bright. De afgelopen weken ontstond een conflict tussen Dankbaar, Peter R. de Vries en Maurice de Hond over de Deventer-moordzaak.

Dankbaar en De Hond proberen al geruime tijd de onschuld van de fiscaaljurist Ernst Louwes aan te tonen. Louwes werd in 2004 veroordeeld tot 12 jaar gevangenis voor de moord op de weduwe Wittenberg. Peter R. de Vries gaf echter onlangs aan dat hij er van overtuigd is dat de schuldige al vast zit.

Kennedy

De voormalige medewerker van De Vries kon zich daarin niet vinden en besloot de persoonlijke mail van de misdaadverslaggever te lezen. Dankbaar, die miljoenen verdiende in de ICT, wist toegang te krijgen tot de mail van De Vries nadat de twee in Amerika gezamenlijk aan een reportage over John F. Kennedy hadden gewerkt.

Volgens Dankbaar heeft de politie in totaal twee computers en een laptop in beslag genomen. "Zij hebben een oudere computer met spelletjes voor de kinderen laten staan. Daar werk ik nu mee", aldus de miljonair. "Ik weet niet waar zij naar zochten, dat wilden zij ook niet zeggen."

Eerlijk

"Ik vermoed dat zij op zoek waren naar de e-mails van Peter, aangezien ze dvd'tjes meenamen waarop ik 'Peter' had geschreven." Dankbaar zegt dat op de betreffende dvd's de reportage stond die hij samen met De Vries gemaakt heeft.

De Vries liet op zijn beurt tegenover BN/De Stem weten dat hij geen enkele sympathie heeft voor de wijze waarop De Hond en Dankbaar hun gelijk proberen te halen. "Als je zoals Maurice de Hond, zo vaak de woorden rechtvaardigheid en eerlijkheid in je mond neemt, dan moet je ook met eerlijke middelen ten strijde trekken. Dus niet met gestolen mails", aldus de misdaadverslaggever.