AMSTERDAM - Negen ministers in het kabinet Balkenende 4 zijn vergeten tijdig hun eigen domeinnaam te registreren. De betreffende webadressen zijn inmiddels aangeschaft door Internettoday.nl.

Het internetbedrijf uit Spijkenisse heeft, na het bekend worden van de zestien ministers in het nieuwe kabinet, negen namen weten te registreren. Internettoday.nl wil met de actie publiek en politici wijzen op het belang van het tijdig deponeren van een domeinnaam bij een betrouwbaar bedrijf.

Verdonk

In 2004 ontstonden opstootjes rond de ministers Ben Bot en Rita Verdonk toen de domeinnamen benbot.nl en ritaverdonk.nl in handen kwamen van mensen die de websites gebruikten tegen de politici. Internettoday.nl heeft al te kennen gegeven dat de negen ministers contact op kunnen nemen met het bedrijf waarna het eigendom van het domein direct zal worden overgedragen.

Het meest opvallende adres dat in handen is gekomen van het bedrijf, is dat van de nieuwe minister van Onderwijs Ronald Plasterk. De PvdA-er is dagelijks betrokken bij diverse media (columnist voor De Volkskrant, Buitenhof en Intermediar) maar vond het kennelijk niet nodig om zijn eigen plek op het world wide web veilig te stellen.