AMSTERDAM - De aanpassing van de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen leidt niet alleen tot vertraging op het spoor, maar ook op de digitale snelweg. De online reisinformatie van de NS wordt zo veel geraadpleegd, dat de site moeilijk bereikbaar is.

De NS paste de dienstregeling donderdag na de ochtendspits aan vanwege het weeralarm dat het KNMI heeft afgegeven. Het instituut waarschuwt voor overlast door zware sneeuwval. Door minder treinen te laten rijden, hoopt de NS de doorstroming op het spoor te garanderen.

Volgens een woordvoerder hield de NS woensdagavond al rekening met extra bezoekers op de website. Het bedrijf had daarom extra computercapaciteit ingezet, maar dat bleek niet voldoende. De NS plaatst daarom nog een aantal servers bij. In de tussentijd kunnen reizigers ook terecht bij 9292ov.nl.

Ook bij de invoering van de nieuwe dienstregeling in december en bij de zware storm in januari was de site van de NS niet of beperkt bereikbaar. Andere websites, zoals die van het KNMI, kampen eveneens met problemen.