AMSTERDAM - Hillary Clinton gaat in de strijd om het presidentsschap van Amerika gebruik maken van video chats om de Amerikaanse burgers te bereiken. De Amerikaanse senator start haar internetcampagne de komende dagen met vijf live chatsessies.

De Democratische senator van New York wil voor de komende campagne gebruik maken van de moderne technologie, omdat ze 'niet alle Amerikanen persoonlijk kan bezoeken'.

Ook Barack Obama, een van de andere kandidaten, zoekt het Amerikaanse volk op via de pc. Obama toont zich aan de Amerikaanse huishoudens via een video op zijn eigen site, waarin hij toelicht waarom hij deelneemt aan de verkiezingen.

Signaal

De kandidaten geven op deze manier een signaal af naar de grote Amerikaanse TV-zenders, die in hun ogen niet genoeg willen meewerken. Clinton kreeg van de televisiemaatschappijen te horen dat ze pas na het weekend campagne zou kunnen voeren via de grote kanalen.

Een andere reden om de campagne via de eigen sites te voeren, is dat de kandidaten op deze manier de regie in eigen hand houden. Ze kunnen zelf beslissen wat wel en niet in beeld komt.